Реєстрація ТОВ в Україні

Реєстрація ТОВ в Україні

09.09.23 11:33 2 269

Товариство з обмеженою відповідальністю — один з найбільш затребуваних варіантів для ведення бізнес-діяльності в Україні. Розглянемо, як правильно зареєструвати ТОВ, дотримуючись необхідні формальності, які актуальні для 2023 року. Відкрити ТОВ можна самостійно в міській, селищній або сільській раді, в держадміністрації та у нотаріусів. А ще простіше звернутися в спеціалізовану компанію, наприклад, https://bip.net.ua/services/reyestratsia-tov/, і фахівці всі реєстраційні турботи візьмуть на себе, а ви зможете більш раціонально використовувати свій особистий час.

Чому саме ООО?

Дана форма власності актуальна, якщо планується працювати з великими угодами, вести бізнес спільно, залучати інвесторів, а також вести діяльність, для якої необхідний тільки статус ТОВ: наприклад, це страхові послуги, організація туристичних поїздок та ін. Серед головних переваг:

  • відсутність обмежень за видами діяльності;
  • немає загрози особистої власності засновників;
  • засновником може стати будь-яка людина: в тому числі нерезидент і не має статусу підприємця;
  • розмір статутного капіталу не обмежений;
  • кількість учасників не обмежена;
  • одна фізособа може одноосібно заснувати кілька ТОВ без обмежень, (але при цьому може стати учасником тільки одного товариства, у якого вже є засновник).
  • права учасників захищені за допомогою детального законного врегулювання процедури виключення.

Які документи знадобляться?

Відрити ТОВ досить просто і швидко в порівнянні з реєстрацією акціонерного товариства, тому багато хто робить вибір саме на його користь. Для реєстрації ТОВ вам потрібно зібрати наступний пакет документів:

  • Скан копії паспортів та ІПН кожного з учасників і директора, якщо це не один з учасників;
  • Заповнена анкета

Ці документи та інформація потрібні для підготовки документів (статуту, протоколу Загальних зборів, структури власності тощо).

Потім же від кожного з учасників буде потрібно нотаріально завірена довіреність на співробітників компанії представника. Також будуть потрібні нотаріально завірені копії паспортів учасників, які будуть кінцевими бенефіціарними власниками (тобто володіють 25 і більше відсотків). І це теж завіряється відразу у нотаріуса.

Якщо серед засновників не тільки фізичні, а й юридичні особи, тоді знадобиться додати ще код ЄДРПОУ компанії. Якщо серед учасників будуть іноземні громадяни, тоді потрібно буде додати ще закордонний паспорт і скан-копію ІПН, отриманого в Україні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 24)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ArtLabarin - 09.09.23

новина послав по інету.

аватар країна
OkaOkaOka - 09.09.23

Большое спасибо. Очень полезная информация