Які натяжні стелі підійдуть для класичного інтер’єру?

Які натяжні стелі підійдуть для класичного інтер’єру?

09.09.23 11:54 2 254

1qUK7z_x35agYzyxoyNZ0zeDf3fUEOKw3UndZXzZQKOOUCS27drsgyP-A0_VooBWDkasu_D6DmrgMKJ3eTZVUSVFg0eMARyxFqNzTtETb53BAor7t4oS2tSHFX0FY_G90c1IKlz49lIVYPxrL7dyolY

Класичний стиль в оформленні інтер’єрів – це втілення багатства та вишуканого смаку. Вибір оздоблення заснований на кращих мистецьких досягненнях минулого, які через свою особливу естетику зберегли актуальність протягом багатьох століть. Щоб створити саме ту розкішну атмосферу, можна використовувати сучасні розробки, доступні широкому загалу – ефект вийде чудовим і без надмірних зусиль. Так, часто використовують натяжні стелі – Кам’янець-Подільський та інші міста не оминув тренд на такий спосіб оформлення стель. Технологія виготовлення та монтажу надає практично необмежений простір для реалізації дизайнерських рішень. При цьому навіть складні конструкції з надрукованим розписом і багатьма рівнями встановлюються набагато швидше, аніж звичні гіпсокартонні аналоги.

Декоративна стеля в класичному інтер'єрі: вибір кольорів, малюнків і фактур

Які варіанти застосування стельових полотен можливі у цьому випадку? Для класики однаково гарно підходять як одноярусні, так і багаторівневі системи. Натяжна конструкція з кількома ярусами дозволяє гармонійно поєднувати плівку різних відтінків, однотонну чи з друкованими зображеннями, формувати вишукані архітектурні елементи. Однорівневі стелі досить лаконічні. Щоб додати їм ефектності, можна включити в проєкт комбінацію кількох близьких тонів (білий і бежевий, блакитний і пурпуровий й т.д.), використати фотодрук. Класиці притаманна наявність ліпнини, колон скульптур й т.д. – все це можна отримати шляхом нанесення малюнку з імітацією. За бажанням на полотно можна нанести репродукцію картини відомого художника, мозаїчний орнамент, репродукцію фрески – тоді стеля стане центральною декоративною складовою приміщення, до якої будуть приковані всі погляди.

eR3bcdvQu-p4cUMtvs3KSe9ogfADCLlay4rsVYyMvbYBtiBDDs-fYT57oh9MVCGOuHHedCDh-dQYZC3Epy488sZuAt4weaHUz9HJFPjXRN6hgMqQUwV_Ra6QvqbpSLZ9rVsDatVvDXvG5Z5XIcVDvyY

Щодо фактур, матова стеля є перевіреним підходом. Можна підібрати тканинні полотна – їх стримана фактура якнайкраще підкреслить дух епохи. Доповнити матове однотонне полотно можна золотистими чи сріблястими декоративними багетами, білосніжними плінтусами підхожої ширини. Незамінною деталлю такої стелі є щедро декорована люстра.

Глянцева ПВХ-плівка також не буде мати чужорідного вигляду, при вдалій стилізації. Головне, підібрати м’які стримані відтінки (слонова кістка, бежевий, блакитний, світло-зелений і т.п.). Блискуча фактура може бути обрамлена матовою плівкою або слугувати частиною складної конструкції. Перевага глянцю полягає у здатності відбивати світло та візуально додавати площі й висоти. Встановивши блискучу стелю у невеличкій кімнаті, вдасться навіть невеличку вітальню перетворити в залитий сяйвом урочистий зал.

Деталі, які роблять класичний інтер'єр з натяжними стелями неперевершеним

zTJEkplN00wHwB5gKssTs9elsub_TriTS4xRKyyxTezX1xY8gE4-RokN4A5L-gXXtJVCvzWVgAx2X8GM8-BvWZ8rqIdeLECjrR3azXYK0GHI-R6aVKd7behLbo-jAfopYBl_K1DLLWb1jmVLQ7CcJJg

Що слід продумати, щоб натяжна конструкція мала злагоджений вигляд у загальній концепції? Гармонія завжди важлива, а у класичному інтер’єрі – зокрема. Тому до того, як буде здійснюватися встановлення натяжних стель, варто обдумати такі аспекти:

  • однотонну стелю варто доповнити шпалерами з малюнком або рельєфним оздобленням стін чи розписом;
  • ідеально, якщо колір підлоги та стелі буде подібним;
  • натяжні конструкції повинні бути доповнені багетами чи карнизами з ліпниною, чи широкими декоративними елементами;
  • для оздоблення стін не рекомендується застосовувати яскравих тонів, не характерних для епохи класицизму.

Крім цього, натяжне полотно має збігатися за стилем з всіма іншими елементами облаштування та декором. У кімнаті доречно розмістити картини та дзеркала у масивних рамах, меблі з різьбленням, оригінальні вази й т.д.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)
Наступна новина: Что такое вакуумная ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
YourSunHunter - 09.09.23

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
seogud - 09.09.23

спасибо за интересную ретроспективу!