Якщо ви плануєте відкрити власне кафе або маленький ресторанчик, перед вами неминуче постає питання: яке обладнання може знадобитися і де його придбати? При цьому слід знати, чим відрізняється, наприклад, обладнання для невеликої кав'ярні від обладнання для ресторану вищої категорії і які вимоги до нього пред'являються. А ще потрібно знати, де замовити обладнання, щоб купити якісне і надійне, але при цьому не переплачувати зайві гроші. Великий вибір обладнання представлений на сайті Eto-za.com.ua/oborudovanie-dlya-restorana/. Заходьте, вибирайте і замовляйте з доставкою за найкращою ціною.
Види обладнання, які потрібні для громадського харчування
Обладнання для кухні в закладах громадського харчування ділиться на кілька груп в залежності від сфери застосування:
- Холодильне обладнання. Воно є в будь-якому закладі громадського харчування: від невеликих закусочних до ресторанів екстра-класу. Відсутність холодильників є порушенням санітарних норм і тягне за собою адміністративну відповідальність. Основні вимоги, які пред'являються до холодильних установок, - підтримка постійного температурного режиму і повна герметичність.
- Теплове обладнання. Використовується у всіх закладах громадського харчування, де проводиться приготування гарячих страв, включаючи випічку.
- Технологічне обладнання. Цей вид включає в себе всі технологічні пристосування, що спрощують і прискорюють процес приготування їжі: блендери, м'ясорубки, міксери, овочерізки, м'ясорихлювачі, хліборізки, сиротерки і багато іншого.
- Хлібопекарське та кондитерське обладнання встановлюється в пекарнях, кондитерських або ресторанах, які готують власну випічку. Також його використовують деякі гіпермаркети. Кількість необхідного обладнання залежить від спрямованості закладу, але в будь-якому випадку будуть потрібні основні агрегати.
Крім цього, знадобиться Посудомийне обладнання, барне, Вагове і нейтральне - немеханічне, яке служить для того, щоб зробити роботу персоналу кафе і ресторану максимально зручною.
Вимоги до професійного обладнання для ресторанів і кафе докорінно відрізняються від вимог, що пред'являються до побутового кухонного обладнання. Але серед основних вимог залишаються міцність і довговічність, функціональність і продуктивність, стійкість до впливу середовища.
Театральная афиша Москвы: лучшие спектакли
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав
Як найкраще привітати: ідеї та поради