Все про розлучення онлайн

Все про розлучення онлайн

10.09.23 23:04 0 316

Сучасні реалії життя змусили багато українських сімей покинути свої домівки. А життєві труднощі згубно позначаються і на сімейних відносинах. У деяких випадках єдиним виходом є оформлення розлучення, але як це зробити, якщо ви фізично не можете разом відвідати ЗАГС? Все просто, сьогодні можна подати заяву на розлучення онлайн. У чому полягає процедура і до чого потрібно бути готовим – про це далі в нашій статті.

Розлучення онлайн без присутності в РАГСі

Якщо один з подружжя з поважної причини не може особисто подати заяву про розлучення в орган ЗАГС, таку заяву, нотаріально посвідчену або прирівняну до нього, від його імені може подати другий з подружжя. Це абсолютно законно і сьогодні порядок подачі заяви про розлучення в органи РАЦС без присутності одного з подружжя регламентує ст.106 Сімейного кодексу України. Теоретично всі етапи можна пройти самостійно, але на практиці більш грамотно буде звернутися до адвоката за отриманням докладної консультації та подальшої допомоги в оформленні шлюборозлучного процесу.

  • Якщо у вас немає неповнолітніх дітей і є взаємна згода на розлучення, — шлюб розривається органом державної реєстрації актів цивільного стану за спільною заявою подружжя.
  • Якщо один з подружжя в судовому порядку визнаний безвісно відсутнім або недієздатним, — шлюб розривається органом державної реєстрації актів цивільного стану за одноосібною заявою другого з подружжя.

Подати заявку на розірвання шлюбу можна через сервіс Дія. Для цього потрібно зайти на портал і ознайомитися з переліком необхідних документів і процедурою. Термін і вартість надання послуг також вказана на порталі. Якщо у вас немає можливості, часу або бажання розбиратися у всіх підводних каменях самостійно, довірте оформлення шлюборозлучного процесу фахівця. Це позбавить вас від зайвого клопоту, нервів і безглуздої витрати часу.

Для самостійної подачі позову online вам потрібно

  • Мати електронний підпис
  • Зареєструватися в електронному суді
  • Зібрати необхідні документи і зробити з них електронні копії
  • Правильно скласти сам позов
  • Сплатити судовий збір
  • Сформувати пакет документів для подачі до суду
  • Завантажити електронні документи в електронний суд
  • Моніторити стан справи в електронному суді, поки суд: спочатку приймає рішення про відкриття провадження у справі, а потім — до винесення ним рішення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 20)
Попередня новина: Виза в США для украинцев: ...
Наступна новина: What is Prototyping?

КОМЕНТАРІ