Рівненський підприємець збував незаконно виготовлені вейпи

Рівненський підприємець збував незаконно виготовлені вейпи

11.09.23 08:13 0 203
Здолбунівська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, транспортування та зберігання з метою збуту, а також у збуті незаконно виготовлених підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, рівненський підприємець, порушуючи вимоги законодавства України про обіг підакцизних товарів, налагодив незаконний бізнес на електронних сигаретах. Чоловік, упродовж 2022 – 2023 років купував вейпи та рідини до них, які не відповідають вимогам законодавства України та заборонені для реалізації на її території. Попри це, бізнесмен збував товар через мережу магазинів у Рівненському районі.

В ході санкціонованих обшуків з торгових точок вилучено понад 1400 одиниць підакцизної продукції, більше 22 тис. грн, та інші докази, які можуть мати значення під час слідства. Орієнтовна вартість вилучених товарів перевищує 1 млн грн. На даний час вирішується питання про накладення арешту на це майно та призначення відповідних експертиз.

Чоловікові вже оголошено про підозру, вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають, встановлюється коло інших осіб, імовірно причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування проводять слідчі ВП №2 (м. Костопіль) Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області, оперативний супровід здійснюють співробітники ВПК у Рівненській області ДКП Національної поліції України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді штрафу в розмірі до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суд взяв під варту ...

КОМЕНТАРІ