За даними Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб вночі повітря у місті було в межах норми

За даними Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб вночі повітря у місті було в межах норми

12.09.23 09:57 0 140
Як повідомляє ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ», у зв’язку з великим занепокоєнням жителів міста щодо наслідків пожежі, яка виникла на території підприємства ТОВ «ВКФ «ЕЛІТ ПЛАСТ» що вул. Микулинецькій спеціалістами центру о 21:00 год , було проведено повторний відбір проб атмосферного повітря на вміст азоту діоксиду, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу відповідно до напрямку вітру та його швидкості руху.

За результатами відібраних проб атмосферного повітря у визначених точках, де було найбільше перевищення допустимої норми, (вул. Чернівецька, вул. Торговиця, вул. Івана Мазепи) вміст фенолу – складає 0,004 мг/м3 при допустимій нормі 0,01 мг/м3, вміст формальдегіду - складає 0,01 мг/м3 при допустимій нормі 0,035 мг/м3 згідно вимог наказу МОЗ № 52 від 14.01.2020 року «Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць». Отже, відібрані проби повітря знаходяться в межах норми.

Відповідно до проведених досліджень, 10 вересня 22:00 год після ліквідації пожежі виділення фенолу та формальдегіду припинилося. Відбувся процес розсіювання даних сполук в атмосферному повітрі про, що свідчать показники замірів, які проводили фахівці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для тернопільських ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ