У Тернополі триває активна підготовка до нового опалювального сезону в умовах воєнного стану

У Тернополі триває активна підготовка до нового опалювального сезону в умовах воєнного стану

19.09.23 08:56 0 236
Цими днями відбулася робоча нарада міського голови Сергія Надала та заступників міського голови з керівництвом комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» щодо підготовки до нового опалювального періоду, який другий рік поспіль буде проходити в умовах воєнного стану.

Як зазначає керівник підприємства КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак, підготовка до опалювального періоду 2023-2024 рр. триває у складних економічних умовах. Починаючи з 2021 року для населення засовуються тарифи на послугу з постачання теплової енергії на 23% нижче від визначених для підприємства економічно обґрунтованих тарифів.

Попри складні економічні умови, цього року підприємство змогло забезпечити проведення усіх діагностичних випробувань виробничого обладнання, виконання робіт з технічного обслуговування, поточного ремонту і пусконалагодження для запобігання технологічним порушенням і аварій під час опалювального періоду.

Так, було проведено технічні випробування, поточний ремонт і пусконалагодження обладнання 42 котелень і паливних, 32 центральних та 164 індивідуальних теплових пунктів, випробування теплових мереж на гідравлічну щільність та міцність трубопроводів – 152 км. Проведено капітальні ремонти частин теплової мережі на вул. Лесі Українки та вул. Галицькій, а також ремонти з заміною коротких ділянок трубопроводів сумарною довжиною 950 м.

Цьогоріч завдяки отриманому обладнанню від міжнародних партнерів у Тернополі проводилась модернізація (реконструкція) магістральних ділянок теплових мереж для об’єднання локальних районних теплових мереж найбільших котелень міста у єдину систему централізованого теплопостачання. Такі роботи дозволяють забезпечити безперебійне постачання теплової енергії до споживачів та можливість доставляти теплову енергію від джерел, які використовують альтернативні місцеві види палива, до 93% споживачів системи централізованого теплопостачання міста.

Також у поточному році підприємство виконало ряд робіт капітального характеру для забезпечення можливості функціонування системи централізованого теплопостачання в умовах тимчасової відсутності постачання електричною енергією та природним газом, що спричинено військовими діями на території України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тривають роботи з ...
Наступна новина: Для Тернополя планується ...

КОМЕНТАРІ