Як правильно вибирати наматрацник?

Як правильно вибирати наматрацник?

19.09.23 00:00 0 285

Запорукою якісного сну є комфортне спальне місце. Для цього потрібні не тільки подушки, матрац, набір постільної білизни, ковдра, але й наматрацник, який є досить корисною річчю. 

Різновиди наматрацників та їх переваги

У першу чергу варто розібратися з особливостями виробів, від яких залежить зовнішній вигляд речей для сну та їх властивості. 

Матеріал 

У виробництві наматрацників використовують різну сировину з певними характеристиками. 

  • Бавовняні. Легкі натуральні вироби, які не створюють парникового ефекту та не перешкоджають “диханню” шкіри, підтримуючи комфортний мікроклімат. Чудово підходять для теплої пори року.
  • Вовняні. Гігієнічні моделі з теплорегулюючими властивостями, які додатково мають лікувальну дію за рахунок створення сухого тепла. Ідеальний варіант для зими. 
  • Бамбукові. Універсальні наматрацники з гарною повітропроникною здатністю, які взимку підтримують комфортну температуру, а влітку дарують прохолоду. Їх особливість – антибактеріальні властивості, завдяки яким білизна довше залишається свіжою та чистою. 

HMm8cvoesVVqIP_sAdSLyWhJrp69XZzMulLeRw584HVsCDPtHBaglRKHNrmfH9mGDg56aTs5aeEL6Fqj2MLseu7f6U54Fra93xIdWG3u9DhLBsyeowDUyPMVwDDBk_20njWPH2OfHLKeD4dJIs_F0pw

Фото https://podushka.com.ua/. Наматрацник бавовняний Sonex Cottona

Типи наматрацників

В асортименті виробників представлені варіанти під різні потреби та вимоги:

  • Звичайні. Класичні тканинні вироби, які захищають матрац від сухих забруднень, легко перуться та швидко сохнуть.
  • Водонепроникні. Завдяки присутності спеціальної мембранної вставки, яка ефективно поглинає вологу, непромокаючий наматрацник надійно захищає матрац від протікань. Такі вироби дуже зручно використовувати для дитячого ліжка або якщо є лежачі хворі. 
  • Сезонні. Наматрацники розроблені таким чином, щоб створювати комфорт у певну пору року – це досягається за рахунок того чи іншого наповнювача. Для літніх моделей властива присутність тонкого шару наповнювача з “охолоджувальними” та гарними гігроскопічними властивостями. Зимні варіанти більш товсті та теплі. 

znudaDKkqgKhSHcaqStvle_AGb_nWV7P2GZhNbW_aX3El4_FI-giUy_tLa1BhWZc1sKu7LiU07p22l_eBN1E-R0neJ-bsF-u1gLkfv12qajF5f9ia2S0H3awxROLV-HwXVgZpxlJ1tYLhUxSRIaQXd8

Фото https://podushka.com.ua/. Наматрацник Andersen Водонепроникний

Спосіб фіксації

Існує декілька варіантів кріплення, які допомагають надійно та щільно зафіксувати наматрацник на матраці.

  • Гумки по кутах. Найбільш поширені моделі, які дозволяють швидко зафіксувати наматрацник. Але вони захищають лише верхню частину матрацу. 
  • Гумка по периметру. Завдяки присутності резинки по всій нижній частині наматрацник захищає від забруднень верхню та бічні сторони, при цьому не ковзає. 
  • Блискавка. Повноцінний чохол, який забезпечує матрацу двосторонній захист. Вдягати його на габаритні матраци не дуже зручно, але саме такі моделі максимально захищають спальне місце.

Який наматрацник вибрати – залежить від ваших потреб, бажань та фінансових можливостей. Найбільш простим та доступним варіантом вважається бавовняний наматрацник з гумками по кутах. Якщо бюджет дозволяє – придивіться до більш сучасних моделей чи навіть придбайте декілька видів, які найбільше відповідають вашим вимогам. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 27)
Попередня новина: Преимущества покупки ...
Наступна новина: Экологические и устойчивые ...

КОМЕНТАРІ