Закликав йти на «референдум»: жителя Херсонщини підозрюють у співпраці з окупантами

Закликав йти на «референдум»: жителя Херсонщини підозрюють у співпраці з окупантами

28.09.23 08:39 0 133
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю Херсонщини оголошено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 62-річний проросійськи мотивований житель Нової Каховки у вересні минулого року, в умовах тимчасової окупації частини Херсонщини, публічно висловлював свою підтримку росії. Зокрема, під час підготовки до псевдореферендуму щодо приєднання регіону до рф, чоловік виступив у відеосюжеті місцевого окупаційного телебачення та телеграм каналів. Він закликав жителів Херсонщини взяти участь у голосуванні і підтримати об'єднання з країною-агресором. При цьому, підозрюваний чітко розумів, що діє всупереч національній безпеці України, а його агітаційну промову побачить широке коло осіб.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26-28 вересня буде ...
Наступна новина: В Тернополі 27 вересня ...

КОМЕНТАРІ