У Рівненській області до 12 років ув’язнення загрожує голові Кооперативу,який заробив майже 20 млн грн на інвесторах будівництва ЖК

У Рівненській області до 12 років ув’язнення загрожує голові Кооперативу,який заробив майже 20 млн грн на інвесторах будівництва ЖК

29.09.23 08:24 0 150
Прокурори Рівненської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови Кооперативу, якому інкримінують заволодіння та розтрату грошових коштів при будівництві багатоквартирного будинку, а також набуття та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинених у великих розмірах (ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, обіймаючи посаду голови Кооперативу, укладав з громадянами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу на вулицях Костромська та Гагаріна у м. Рівне та одержував від них особисто або на банківські рахунки Кооперативу пайові внески.

Втім, чоловік умови договорів не виконав і гроші у будівництво нерухомості не вклав. Натомість частиною коштів заволодів, а іншу – розтратив. До правоохоронців звернулися 32 ошукані вкладники, які втратили гроші і не отримали обіцяної нерухомості. Загальна сума збитків складає близько 20 млн грн.

Наразі на розгляді у Рівненському міському суді вже перебуває справа стосовно цього ж обвинуваченого за вчинення аналогічного злочину.

Досудове розслідування проводили слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі тривають ...
Наступна новина: Рух на вул. Гайовій у ...

КОМЕНТАРІ