Рівнянина судитимуть за розміщення антиукраїнських написів на електронних табло

Рівнянина судитимуть за розміщення антиукраїнських написів на електронних табло

04.10.23 14:02 0 160
Прокурори Рівненської окружної прокуратури скерували до Рівненського міського суду обвинувальний акт за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронних комунікаційних систем, вчиненого повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 361 КК України).

Слідством встановлено, що 24 серпня цього року 32-річний чоловік, який раніше обслуговував електронні табло обмінників, з допомогою власного мобільного телефона здійснив несанкціоноване втручання в роботу електронних екранів. Зокрема, на автовокзалі Рівного та по вулиці Драгоманова в обласному центрі, він замінив рекламне повідомлення на надпис «З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, РАБИ!!!».

Свою вину чоловік визнає. Переконує, що не підтримує росію, проте таким чином протестував проти "рівня життя в Україні".

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу ВПК в Рівненській області Департаменту кіберполіції НПУ та Управління СБ України в області.

Санкція статті передбачає штраф від 3 000 до 7 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал нагородив ...
Наступна новина: У Рівненській області на ...

КОМЕНТАРІ