У Рівненській області прокуратура повернула державі лісові ділянки вартістю майже 5 млн грн

У Рівненській області прокуратура повернула державі лісові ділянки вартістю майже 5 млн грн

06.10.23 08:52 0 184
Господарський суд Рівненської області задовольнив дві позовні заяви керівника Дубенської окружної прокуратури в інтересах Рівненської обласної військової адміністрації до приватних підприємців про розірвання договорів тимчасового користування лісовими ділянками та їх повернення у державну власність.

Прокурорами встановлено, що у 2009 та 2011 роках місцевим підприємцям надано в оренду на 15 років лісові ділянки на Демидівщині, загальною площею 1,5 га для використання в культурно-оздоровчих, рекреаційних, виховних та спортивних цілях.

Втім, орендарі, всупереч визначеним у договорах обов'язкам, ділянки за призначенням не використовували, заходи щодо забезпечення охорони, захисту лісових насаджень, збереження об'єктів від пожеж не виконували, санітарний стан лісових ділянок не підтримували. Крім того, культурно-оздоровчі та рекреаційні заходи з метою забезпечення масового та індивідуального відпочинку людей підприємці не проводили, і рентну плату, передбачену договором, не сплачували.

Відтак прокуратура, представляючи інтереси держави, ініціювала в судовому порядку повернення орендованого лісу у власність держави.

На даний час рішення суду реально виконано – лісові ділянки, вартістю майже 5 млн грн, повернуто.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бесплатные шаблоны для ...
Наступна новина: Правоохоронці повідомили ...

КОМЕНТАРІ