У Рівненській області поліціянта з Луганщини підозрюють у співпраці з окупантами

У Рівненській області поліціянта з Луганщини підозрюють у співпраці з окупантами

06.10.23 08:08 0 134
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури правоохоронцю з Луганщини оголошено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що 28-річний поліцейський сектору реагування патрульної поліції Щастинського РВП ГУНП в Луганській області у лютому 2022 року, після повномасштабного вторгнення російської федерації, не прибув до нового місця дислокації його підрозділу. Натомість, вже у березні того ж року чоловік пішов на співпрацю з військами російської федерації та підконтрольними їй терористичними організаціями. Він вступив до лав «МВД ЛНР» та обійняв посаду в структурному підрозділі «правоохоронного органу» окупантів в смт. Новоайдар Луганської області.

Підозрюваного оголошено в розшук та обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Також, судом задоволено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Какие преимущества вы ...
Наступна новина: 24 вивіски демонтують у ...

КОМЕНТАРІ