У Рівненській області прокуратура оскаржує вирок білоруському шпигуну

У Рівненській області прокуратура оскаржує вирок білоруському шпигуну

11.10.23 10:34 0 133
Прокурори Рівненської обласної прокуратури звернулись до Рівненського апеляційного суду зі скаргою на вирок суду першої інстанції стосовно жителя Вараського району, який в умовах воєнного стану поширював інформацію про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Прокурором доведено, що білорус, який вже багато років живе на Поліссі, був завербованим агентом білоруської спецслужби. Торік чоловіка вже було засуджено за сповідування проросійських наративів. Але він на шлях виправлення не став і під час випробувального терміну збирав та передавав своєму куратору інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ на прикордонній території Рівненщини.

При цьому, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою запобігання викриття правоохоронцями злочинної діяльності, обвинувачений при передачі інформації використовував заздалегідь узгоджені з куратором кодові слова та вирази. Зловмисника затримали безпосередньо під час спроби чергової передачі розвідданих до рб. Його вину у суді прокурором доведено у повному обсязі.

Вироком Зарічненського районного суду чоловіка визнано винним та призначено йому покарання у вигляді 6 років та 6 місяців позбавлення волі.

Прокуратура, не погоджуючись із таким рішенням, та вважаючи це покарання занадто м'яким для усвідомленого і повторного злочину проти національної безпеки України, оскаржила вирок до апеляційного суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У пологове відділення ...
Наступна новина: Посадовця будівельної фірми ...

КОМЕНТАРІ