Коли звернутись до ортопеда-травматолога

Коли звернутись до ортопеда-травматолога

12.10.23 10:47 0 306

Звернутися до ортопеда-травматолога слід при виникненні проблем опорно-рухового апарату, травм або захворювань кісток, суглобів, м’язів, зв’язок, сухожиль. Лікарі-ортопеди-травматологи спеціалізуються на діагностиці, лікуванні та лікуванні ортопедичних і травматичних станів.

Ось деякі ситуації, коли доцільно звернутися за консультацією до ортопеда-травматолога:

Гострі травми: Якщо ви отримали раптову травму, наприклад перелом, вивих, розтягнення або розтягнення, важливо негайно звернутися за медичною допомогою. Ортопед-травматолог може оцінити ступінь тяжкості травми та призначити відповідне лікування.

Хронічний біль або дискомфорт: Постійний біль або дискомфорт у суглобах, кістках, м’язах або сполучних тканинах може свідчити про основну ортопедичну проблему. Незалежно від того, чи це артрит, тендиніт чи інший стан, ортопед може допомогти діагностувати причину болю та порекомендувати відповідний план лікування.

Проблеми з суглобами: Якщо у вас постійні проблеми з суглобами, такі як скутість, набряк, обмежений діапазон рухів або нестабільність, ортопед може оцінити стан і порекомендувати втручання, включаючи хірургічні варіанти, якщо це необхідно.

Спортивні травми: Спортсменам, які отримали травми під час занять спортом, необхідно проконсультуватися з ортопедом-травматологом. Ці фахівці навчені лікувати травми, пов’язані зі спортом, зокрема розриви зв’язок, пошкодження меніска та стресові переломи.

Проблеми зі спиною та хребтом: Постійний біль у спині, деформації хребта, грижі міжхребцевих дисків або інші проблеми з хребтом повинні бути оцінені фахівцем-ортопедом. Вони можуть надати комплексну оцінку та порекомендувати відповідне лікування, включаючи хірургічні варіанти, якщо це необхідно.

Дегенеративні стани: Такі захворювання, як остеоартрит, ревматоїдний артрит і дегенеративна хвороба диска, можуть впливати на опорно-руховий апарат. Лікар-ортопед може допомогти впоратися з цими захворюваннями та надати варіанти полегшення симптомів і покращення якості життя.

Виробничі травми: Якщо ви отримали травму на роботі, яка вплинула на опорно-руховий апарат, лікар-ортопед може оцінити ступінь травми та порекомендувати відповідне лікування. Вони також можуть працювати з вами та вашим роботодавцем, щоб сприяти реабілітації та безпечному поверненню на роботу.

Консультація ортопеда: Якщо ваш стан потребує хірургічного втручання, ортопед-травматолог може надати хірургічну консультацію, обговорити можливі процедури та провести доопераційний та післяопераційний догляд.

Інфекції кісток і суглобів: Інфекції, що вражають кістки або суглоби, вимагають негайної допомоги. Діагностувати та лікувати ці інфекції може ортопед-травматолог, часто у співпраці з інфекціоністами.

Вроджені захворювання: Якщо у вас є вроджені ортопедичні захворювання або якщо ваша дитина народилася з аномаліями опорно-рухового апарату, фахівець-ортопед може забезпечити раннє втручання та постійний догляд.

Якщо ви не впевнені, чи варто звертатися до ортопеда-травматолога, бажано попередньо проконсультуватися з терапевтом. Вони можуть оцінити ваші симптоми, провести початкову оцінку та надати направлення до спеціалістів, якщо це необхідно. Раннє втручання та відповідна допомога ортопеда можуть значно сприяти успішному лікуванню опорно-рухового апарату та травм.

В медичному центрі МЕДГАРАНТ в м. Черкаси ви можете отримати консультацію ортопеда-травматолога, пройти УЗД суглобів, фізіотерапевтичні процедури, в тому числі ударно-хвильову терапію та луванню в денному стаціонарі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 19)
Попередня новина: Професійний тістоміс: як ...
Наступна новина: 335 жителів Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ