У Тернополі відзначили Міжнародний день білої тростини

У Тернополі відзначили Міжнародний день білої тростини

18.10.23 09:21 0 139
15 жовтня весь світ відзначає День білої тростини, який був затверджений з ініціативи Міжнародної федерації сліпих у 1970 році.

З цієї нагоди у Тернополі міський голова Сергій Надал спільно з секретарем міської ради Ігорем Гірчаком відвідали та поспілкувались з представником громадської організації «Біла тростина-Рідне Тернопілля».

«Біла тростина стала не тільки допоміжним знаряддям при самостійному орієнтуванні в просторі, а й є символом людей з вадами зору. Люди з білою тростиною бачать серцем – і цьому нам потрібно вчитися у вас!, – зазначає міський голова. – Цей день – це нагода замислитись над важливістю інтеграції людей з особливими потребами у сучасне суспільство. Без цього неможлива європейська Україна, неможливий сучасний, європейський Тернопіль. Розуміємо, що з початком війни таких людей ставатиме більше. Можлива втрата зору через обстріли, бомбардування. Наші мужні герої-захисники через отримані поранення можуть втрачати зір. Тому ми маємо докладати максимум зусиль, щоб зробити їхнє життя кращим та комфортним».

Сергій Надал побажав присутнім здоров’я та миру, рясних Божих благословень та якомога швидшої перемоги над окупантами.

До слова, Тернопіль постійно працює над тим, аби зробити місто комфортнішим та створити рівні права для усіх мешканців. Так, у рамках проєкту «Місто без бар’єрів» проводяться роботи з пониження пішохідних переходів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі тривають ...
Наступна новина: Тернопіль: 18-31 жовтня на ...

КОМЕНТАРІ