Пішов на службу в поліцію «лнр»: жителя Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

Пішов на службу в поліцію «лнр»: жителя Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

20.10.23 13:30 0 136
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю Луганської області оголошено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 26-річний чоловік навесні 2022 року, вже після окупації міста Кремінна на Луганщині, діючи умисно, з ідеологічних та корисливих мотивів, домовився з окупантами про посаду в незаконних правоохоронних органах.

Зокрема, його призначили оперуповноваженим так званого «Кремінського районного відділу управління мвс лнр».

Підозрюваний донині виконує покладені на нього службові завдання, обов'язки та повноваження, як працівник місцевої поліції на тимчасово окупованій території Луганщини, чим також сприяє утвердженню та функціонуванню вертикалі окупаційного правоохоронного органу.

Чоловіка вже оголошено у розшук. Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нарахування за спожиту ...
Наступна новина: Стиль хай-тек в інтер'єрі

КОМЕНТАРІ