Стиль хай-тек в інтер'єрі

Стиль хай-тек в інтер'єрі

20.10.23 13:42 0 252

Одним із найцікавіших дизайнів інтер'єру є стиль хай-тек. Його екстравагантність багатьох відштовхує, але не дивлячись на це армія його шанувальників росте щодня. Далі, ми розберемо його основні особливості та спробуємо відкрити кілька креативних способів його застосування. Ну а на сайті Luxdim ви можете прочитати ще й про інші стилі дизайнів.

Історія стилю хай-тек

Стиль хай-тек (англ. hi-tech - високі технології) - це найновіший з усіх стилів, який підкреслює структуру будівлі. Цей унікальний стиль в дизайні та архітектурі зародився в 1970-х роках в надрах постмодернізму і набув широкого поширення в 1980-х роках. Він взяв свій початок з дизайну промислових приміщень. У сферу дизайну інтер'єру цей стиль прийшов з архітектури, де він зародився в часи пізнього модернізму, змішавши прагматизм, поп-арт і теми наукової фантастики 1960-х років.

Популярність науково-фантастичного кіно та літератури та впровадження ультрасучасних матеріалів є основою стилю хай-тек. Він часто розглядається як завершення епохи – момент переходу, модернізму та піку «сучасності» в архітектурі та дизайні.

Основні риси стилю хай-тек

У хай-тек все ультрасучасно і функціонально, кожен елемент продуманий до дрібниць. Тепер давайте трохи глибше розберемося в основних рисах стилю хай-тек.

Основними характеристиками стилю хай-тек є максимально ефективне використання простору і мінімум декору. Цей стиль також відрізняють швидкі, чисті лінії та велика кількість скляних і металевих елементів. Стелі, стіни, підлоги, сходи, вікна та двері спроектовані з урахуванням сучасних технологій.

Хай-тек асоціюється з ультрасучасною естетикою і використовує конструкції, характерні для промислових будівель. В архітектурі, наприклад, основною передумовою стала соціальна спрямованість житла, його практична відповідність необхідним запитам мешканців.

Основна концепція хай-тека полягає в тому, що все повинно бути практичним. Наприклад "саморегульовані" затискачі лещат активуються, коли під ними поміщається велика скляна панель (штора, палиця або стіл). Так само часто використовуються мобільні перегородки, оскільки їх можна закривати та відкривати, змінюючи конфігурацію.

З високотехнологічних матеріалів популярністю користуються:

  • хромовані труби;
  • металеві поверхні;
  • поліровані сполучні перемички;
  • болти;
  • скло;
  • пластик.

Хай-тек в інтер'єрах


Стиль хай-тек часто використовується при наявності великого простору. Однак якщо кімната крихітна, дизайн необхідно спланувати, щоб візуально розширити площу. Тому в якості декору в стилі хай-тек часто використовують дзеркала, які «розсовують» стіни. У високотехнологічному середовищі маленький телевізор не з плоским екраном буде здаватися смішним. Для такої кімнати потрібен великий LCD / плазмовий телевізор або домашній кінотеатр.

Вітальню можна поєднати з домашнім офісом, адже будь-який комп’ютер і медіа-пристрої поєднуються з дизайном у стилі хай-тек.

Що стосується вибору меблів, то ідеально підійдуть глянцеві, світлі та ламіновані меблі. Крім того, декор в стилі хай-тек доповнюють:

  1. компактні стінки;
  2. стелажі;
  3. тумби під телевізор;
  4. тумби з глянцевим блиском і т. д.

Хромовані акценти та скло можна використовувати для прикраси таких меблів, як:

  1. полиці;
  2. журнальні столики;
  3. тумби під телевізор тощо.

М'які меблі однотонні. Він може бути з тканини або шкіри, але повинен бути гладким і полірованим.
Допускаються пластикові сидіння або крісла в обідній зоні, навіть напівпрозорі варіанти.
Кілька предметів меблів дивної форми стануть відмінним декором інтер'єру. Ви можете використовувати незвичайне і єдине в своєму роді крісло, єдиний в своєму роді журнальний столик й інші предмети.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 22)
Наступна новина: Тернополяни можуть ...

КОМЕНТАРІ