У Рівненській області до 8 років ув’язнення загрожує водієві,з вини якого загинула велосипедистка

У Рівненській області до 8 років ув’язнення загрожує водієві,з вини якого загинула велосипедистка

28.10.23 10:06 0 164
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Дубровиці, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть велосипедистки (ч. 2 ст. 286 КК України).

Слідством встановлено, що 22 листопада минулого року 48-річний водій, керуючи автомобілем ЗАЗ 110307, на вул. Вокзальній в м. Дубровиця при обгоні попутного автомобіля порушив правила дорожнього руху. Він, зокрема, не переконався в безпечності маневру, не побачив авто Renault Scenic, яке у цей час вже виїхало для обгону ЗАЗу, і допустив зіткнення. В результаті ДТП водій іномарки втратив керованість та збив велосипедистку, яка їхала по зустрічній смузі руху. Від отриманих травм потерпіла за кілька місяців померла в лікарні.

Обвинувачений своєї вини не визнає. Обвинувальний акт скеровано до Дубровицького районного суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 30 жовтня з 09:00 год до ...

КОМЕНТАРІ