OSB-плита – незамінний матеріал для будівельних і ремонтних робіт

OSB-плита – незамінний матеріал для будівельних і ремонтних робіт

30.10.23 17:45 0 197

Доступна вартість, довгий термін служби, екологічність – причини популярності стружкового матеріалу. Завдяки технології виробництва під впливом високої температури й тиску лист набуває міцності. З широкого асортименту сучасних будівельних матеріалів варто вибрати OSB на сторінці https://budinmag.com.ua/osb/ сайту інтернет-магазину «Будінмаг». В асортименті представлено листи ОСБ-3 товщиною від 10 до 22 мм. Цей матеріал вважається універсальним.

Характеристики ОСБ

Плита з деревної стружки OSB-3 – найпопулярніший різновид. Будівельний матеріал має оптимальне співвідношення міцності та стійкості до вологи. Лист не втрачає експлуатаційних характеристик за нормальної чи підвищеної вологості повітря. Плита призначена для широкого спектра завдань у ремонті та будівництві. В її складі, крім стружки, є смоли та віск. Компоненти зберігають форму та забезпечують довгий термін служби. Основними характеристиками OSB-3 є:

  • розмір;
  • товщина;
  • вологостійкість;
  • тип поверхні.

Плита має стандартні параметри 1250х2500 мм, товщина становить від 10 до 22 мм. Широкий діапазон дає змогу використовувати лист для різноманітних будівельних завдань – від монтажу міжкімнатної перегородки до укладання чорнової підлоги. Стійкість до вологи становить 15% – це показник набухання матеріалу за 24 години під дією води. OSB-3 має шліфовану та нешліфовану поверхню. Який варіант вибрати, залежить від поставлених завдань і потреб будівництва. Продукцію зі шліфованою поверхнею застосовують для чистових робіт: виготовлення декоративних елементів інтер’єру, монтажу міжкімнатного перекриття тощо. Нешліфований лист використовується для настилу покрівлі, монтажу стелі, стіни, опалубки.

Критерії вибору OSB

Якщо треба швидко й дешево вирівняти стіни, стелю, підлогу чи іншу поверхню, варто придбати стружковий лист. Плита має великі розміри, завдяки чому спрощує та пришвидшує монтаж. Для використання матеріалу всередині приміщення варто купувати зразки з маркуванням «еко». Це дає змогу впевнитися в безпечності продукції для здоров’я та життя людей. Плита не виділяє токсинів, тому її монтують у спальнях і дитячих кімнатах.

У каталозі інтернет-магазину «Будінмаг» представлено продукцію виробника Kronospan. Бренд завоював авторитет на ринку будівельних матеріалів, оскільки виготовляє OSB з натурального дерева. За потреби лист можна безпечно утилізувати без шкоди для навколишнього середовища.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 21)
Наступна новина: Valve Actuation Methods: ...

КОМЕНТАРІ