У Рівненській області професор-колаборант з Донецька постане перед судом

У Рівненській області професор-колаборант з Донецька постане перед судом

31.10.23 08:04 0 154
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно професора, якому інкримінують колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними досудового розслідування, житель Донецька у 2014 році, після окупації обласного центру, пішов на співпрацю з ворогом і добровільно погодився впроваджувати стандарти освіти держави-агресора на посаді декана факультету Донецького національного технічного університету. У 2022 році чоловіка підвищили до проректора та завідувача кафедри того ж навчального закладу.

Обвинувачений, керуючись своїми ідеологічними та корисливими мотивами, донині працює в інтересах ворога, руйнуючи загальну державну систему освіти України та поширюючи пропагандистські наративи, спрямовані на формування позитивного іміджу держави-агресора.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Рівненського міського суду.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбулися ...

КОМЕНТАРІ