Переваги та недоліки різних способів підготовки до ДПА

Переваги та недоліки різних способів підготовки до ДПА

31.10.23 08:20 0 424

Державна підсумкова атестація у 2020 – 2021 роках була скасована через пандемію, а у 2022 – у зв’язку з війною. Цього року тестування для дев’ятикласників також не проводиться, адже бойові дії все ще тривають. Однак, Міністерство освіти розглядає можливість повернення атестації у новому форматі наступного року. До обов’язкових предметів, якість знань із яких підлягає перевірці, входить українська мова та математика. Предмети за вибором – історія України, іноземна мова, географія біологія, фізика та хімія. Тобто, обсяг матеріалу доволі значний. Перед учнями 9 класів постає питання, як підготуватися до ДПА, щоб уже через декілька місяців не довелося в пришвидшеному темпі повторювати матеріал за програмою середньої школи. Щоб уникнути такої ситуації, варто наперед продумати, як буде краще здійснювати підготовку. Адже навіть якщо підсумкова атестація не відбудеться, оновлення та поглиблення знань значно полегшить підготовку до НМТ – з більш ґрунтовними знаннями буде набагато простіше.

Як якісно оновити знання до ДПА: підходи до підготовки

Аби вдало скласти цей важливий іспит, готуватися можна самостійно, з репетитором або відвідуючи спеціалізовані курси. Задуматися про підготовку доцільно, як тільки учень перейшов у 9 клас. Самостійна робота є оптимальним варіантом, якщо суттєвих прогалин у знаннях немає, і підліток має хорошу мотивацію – проявляючи сумлінність і послідовність протягом трьох семестрів, цілком реально повторити матеріал за програмою.

Співпрацю з репетиторами зазвичай обирають, коли додаткової уваги потребує один або кілька предметів. Переваги такого рішення – заняття з учнем ведуться індивідуально. Проте, не завжди приватні уроки можуть бути зручними: через високі витрати грошей на оплату репетитора порівняно з іншими методами підготовки, або через потребу щоразу добиратися до місця занять, витрачаючи час на дорогу туди й назад.

За деяких обставин виникає необхідність працювати з актуалізацією знань з усіх або більшості предметів. Так, наприклад, це може бути пов’язано з тим, що школяр приділяв більше часу позашкільній діяльності, наприклад, спортивному розвитку, націленому на подальше здобуття професії у цій сфері. У такому разі потрібна комплексна висококваліфікована підготовка до складання ДПА у надійних навчальних центрах.

У чому переваги підготовки до ДПА на курсах?

amUIngvgeJ8d70H6WMZTSavSVn9wvuf-TtLZ8i_Z08wCZHrw_9CqcVfNrhZE4HKU1OfHRda6tJns7DEujeASJu1MhPEvRVi80S8oDS4dhj74ncB7EBEA0Ok2NDy7x4m3BK4cUafC9zely-aXJ3uq1cY

До позитивних сторін такого рішення відносяться:

  • систематична підготовка за спеціально розробленою програмою, протягом двох семестрів;
  • команда досвідчених викладачів з високим рівнем професіоналізму та креативним підходом до подачі матеріалу;
  • навчання у невеликих групах, у які входять слухачі з приблизно однаковим рівнем наявних знань;
  • можливість відпрацювання, якщо заняття були пропущені;
  • регулярний контроль знань, з доступом до електронного журналу для батьків.

Можна обрати підготовчі курси ДПА з очним відвідуванням, або ж заняття в режимі онлайн – те, якому варіанту надати перевагу, залежить від зручності для учня. При належній самодисципліні та старанності з боку учня ефективність дистанційних занять нічим не поступається очній підготовці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 16)
Попередня новина: У Тернополі відбулися ...
Наступна новина: В Тернополі розклад занять ...

КОМЕНТАРІ