Як доглядати за літньою близькою людиною взимку?

Як доглядати за літньою близькою людиною взимку?

31.10.23 13:30 11 286

Світлина з Pixabay

Зараз, коли вечори стають довшими, а повітря прохолоднішим, ті з нас, хто має літніх родичів, почуваються стурбованими. Ми хочемо бути поруч із ними, аби переконатися, що з ними все гаразд, але цьому на заваді стають нескінченні проблеми із часом і грошима.

В цій статті пропонуються найпростіші способи бюджетного догляду за літньою близькою людиною взимку. За допомогою поєднання методів планування, зручних технологій, які у вас уже є, і кількох нових дій, ви зможете насолоджуватися зимою без щохвилинної турботи про родича. Ознайомтеся та поміркуйте.

Дізнатися про справи дистанційно — це пара секунд

Щоденний телефонний дзвінок під час обідньої перерви або спілкування за допомогою FaceTime з онуками перед сном — це чудовий спосіб нагадувати літній людині, що вона потрібна. Річ у тім, що близька літня людина зазвичай піклувалася про вас багато років тому, і зробивши дзвінки та повідомлення щоденною звичкою, а не рідкісним явищем, ви не створите враження, що її перевіряєте.

Регулярний контакт і невимушена розмова — це найкращий спосіб переконатися, що в такої людини достатньо їжі, що вона виходить на вулицю і перебуває в доброму гуморі. Спробуйте говорити про це невимушено, а не засипати співрозмовника шквалом запитань, і ви побачите, що це дійсно допомагає зняти можливий тягар із душі.

Плануйте зустрічі з друзями та членами родини чи не через день

Запросити літніх родичів на чай або заскочити до них на ранній сніданок у вихідні — це чудовий спосіб бути ближче. Коли ви приходите, то можете позбавити їх багатьох клопотів, пересвідчитися чи все гаразд: чи працює котел, якщо в хаті холодно; чи не залишилося в поштовій скриньці рахунків; чи є їжа в холодильнику тощо.

Якщо буваєте в них не зовсім регулярно, тоді можна стежити за такими речами швидко й невимушено дистанційно, наприклад за допомогою домашніх камер спостереження. Також можна запропонувати їм виконувати різноманітні справи, які дадуть вам змогу переконуватися, що з ними все гаразд, а їм — відчути себе, як у свої трудові роки.

Виведіть їх із дому та ходіть разом до продуктових крамниць

Купувати речі та їжу через інтернет може бути зручним для вас, адже в сучасному житті ви крутитеся, наче білка в колесі, але старше покоління часто віддає перевагу особистому походу крамницями. Запросіть їх на прогулянку, поставтеся до неї, як до фізичної вправи, оберіть місце, де ви зможете випити чашку чаю та з’їсти щось смачненьке, й у вас з’явиться щотижнева традиція, якої вони завжди будуть чекати з нетерпінням.

Часто саме такі маленькі моменти спілкування і контакту та можливість вийти на вулицю і займатися тим, що вони звикли сприймати як належне, мають велике значення. Для вас шопінг може бути рутиною, але для ваших літніх родичів — це чудовий спосіб почуватися, як колись.

Робіть вправи та вигулюйте собаку разом

Світлина з вільних джерел

Легка прогулянка парком рано вранці — це чудовий спосіб здобути заряд бадьорості та налаштувати людину на потрібний лад на весь день. Якщо у вас є собака, тоді візьміть і її із собою на прогулянку, тоді у вас з літнім родичем буде реальна мета прогулянки й відчуття спільного досвіду. Ваш родич не відчуватиме, що ви вимагаєте від нього фізичних вправ — він відчуватиме, що вам потрібна компанія, поки ви вигулюєте собаку.

Спільна справа чудово стимулює мозок

Шиття, малювання за номерами, складання моделі літака чи навіть пазлу із 500 деталей змушує людину думати й займатися творчістю, що справді корисно. Взимку доволі часто літні люди сидять перед телевізором, аби знизити гостроту почуття самотності та ізольованості.

Ви можете запропонувати їм щось робити, де потрібно проявляти ініціативу, та ще й іноді заходитимете до них, аби допомогти. Ба більше, завершення таких справ приносить їм почуття розкутості та гордості, а результатами можна хвалитися тим, хто до них приходить.

Допоможіть їм записатися до бібліотеки та знайдіть для них читацький клуб

Щось просте, на кшталт вступу до клубу однодумців з улюбленої справи, може допомогти зосереджуватися та постійно мотивуватиме на нові досягнення. Бібліотеки є безкоштовними, зазвичай до них легко дістатися, і вони створені для зручності старшого покоління.

Чимало пенсіонерів долучаються до різноманітних читацьких гуртків, аби спілкуватися та стимулювати себе на нові відкриття, і дуже серйозно ставляться до такого заняття. У них є книга, яку потрібно прочитати у визначений строк, і люди, з якими щотижня хочеться зустрічатися. Усе це разом заповнює порожнечу, яка часто може утворитися, коли з’являється більше вільного часу, яким не всі вміють правильно розпоряджатися довгими зимовими місяцями.

Дедалі більше людей замислюються про нові способи використання сучасних онлайн інструментів, які можуть допомагати літнім родичам, наприклад оновлювати гардероб, коли виходити на холод стає надто складно, а ви недоступні, або читати онлайн в Kindle, або грати в ігри, які можуть стимулювати розумову діяльність. Та втім, важливо не проґавити можливий розвиток залежності від ігор типу ігор в онлайн-казино й соціальних мереж, такі розваги потрібно дозувати та врівноважувати.

Сподіваємося, що вам допоможуть поради з цієї статті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 17)
Попередня новина: How Technology is Shaping ...
Наступна новина: Кобури для справжніх ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
M3mT7o - 31.10.23

лучше и не скажешь

аватар країна
tolstooo - 31.10.23

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
brinlov - 31.10.23

Чудово ..

аватар країна
Uzh228 - 31.10.23

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
bybjlukripler - 31.10.23

ну, нічо так ... в загальному.

аватар країна
threedollars - 31.10.23

Портал просто супер!

аватар країна
fakerney - 31.10.23

отличный пример стоящего контента

аватар країна
Samyrau_png - 31.10.23

Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.

аватар країна
maydeex - 31.10.23

слов нет,одни эмоции

аватар країна
Voknap17 - 31.10.23

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
vlentngr - 31.10.23

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.