У Рівненській області 85000 грн штрафу сплатить продавець сурогату

У Рівненській області 85000 грн штрафу сплатить продавець сурогату

01.11.23 08:30 0 116
Прокурором Рівненської обласної прокуратури у суді доведено вину дубенчанина, якому інкримінували незаконне придбання, транспортування та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Зокрема доведено, що 52-річний чоловік, який не був зареєстрованим підприємцем і не мав жодних необхідних дозвільних документів, налагодив незаконний бізнес на підакцизних товарах. Він купував, зберігав у себе вдома, а потім перепродував фальсифіковані алкогольні напої та цигарки без марок акцизного податку.

Правоохоронці двічі, у квітні та червні цього року, зупиняли автомобіль обвинуваченого та загалом вилучили у нього майже пів тонни алкоголю у різній тарі, який не відповідає вимогам ДСТУ та понад 150 пачок цигарок. Жодних документів на товар, вартістю у понад 50 тис. грн, у водія не було.

Свою вину обвинувачений визнав у повному обсязі. Вироком Дубенського міськрайонного суду йому призначено покарання у вигляді 85 тис. грн штрафу з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Загалом, з початку цього року на Рівненщині із незаконного обігу вилучили більше 30 тонн фальсифікованого алкоголю на понад 3 млн грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Робочий план міського ...
Наступна новина: 5 листопада до наших ...

КОМЕНТАРІ