Що чекає економіку України та світу найближчим часом-думка експертів

Що чекає економіку України та світу найближчим часом-думка експертів

05.11.23 20:07 0 439

Економіка України все більше і більше приходить до краху. Але ніхто не знає, що чекає країну після закінчення війни. Свої прогнози запропонували експерти, вони представили оптимістичний і песимістичний прогноз, про які ми поговоримо в нашому огляді більш детально. А якщо вас цікавлять новини економіки, Ростислав Шурма розповість багато корисного по роботі підприємств, реальному стані економіки і прогнозах. Слідкуйте за діяльністю експерта і залишайтеся в центрі подій.

Кращий варіант

Оптимістичний сценарій на майбутній рік, на думку експертів, для більшості країн полягає в пошуку мирових угод і налагодженні ланцюжків постачання продуктів харчування по всіх континентах з умовою того, що буде знайдена «золота середина» економічних інтересів великих гравців. Це супроводжується зниженням або завершенням військової активності, відновленням врахування екологічних і споживчих інтересів світу, завершенням епохи монетарних стимулів як основного тригера активності для зміни цін на товари і валюти, а значить, і завершенням періоду інфляційних перегонів. Тому що всі інфляційні проблеми останніх років стали особливо гострими саме через те, що ніхто не хотів поступатися за економічними темпами зростання іншим країнам, незважаючи на зростання безробіття, голоду, економічної невизначеності.

На думку експертів, Україна за такого сценарію отримає сильний поштовх для економічного відновлення, оскільки Україна-аграрна країна, в якій зацікавлені найбільші споживачі - Китай, Європа, Африка.

Найгірший варіант

Песимістичний варіант полягає в посиленні всіх існуючих процесів, доведенні їх до крайньої точки внаслідок відсутності домовленостей. За такого бойові дії в Україні не припиняться, а в усьому світі продовжиться зростання безробіття, цін і голоду.

Підсумком такого розвитку подій буде посилення значущості монетарних інструментів, і безрезультативність їх використання. США будуть намагатися врятувати власну економіку, а свій Фондовий ринок вони будуть підтримувати за рахунок жадібності світових спекулянтів. В результаті світові індекси будуть вести себе волатильно на тлі продовження зміни облікових ставок, а реальний сектор буде страждати і бізнеси будуть поступово закриватися. Безліч людей по всьому світу будуть доведені до критичного стану, що може призвести до масових соціальних і політичних протестів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 17)

КОМЕНТАРІ