У Рівненській області безпека дітей – пріоритет у роботі правоохоронців

У Рівненській області безпека дітей – пріоритет у роботі правоохоронців

06.11.23 09:59 0 180
Насильство та жорстоке поводження, свідками якого і потерпілими є також діти, стає дедалі більш поширеним явищем у світі та у нашій державі.

Статистичні дані свідчать, що на території Рівненської області прослідковується тенденція до різкого, майже втричі, збільшення кримінальних правопорушень стосовно дітей.

Правоохоронні та інші державні уповноважені органи у роботі з підлітками найчастіше стикаються з проявами домашнього, сексуального насильства та булінгу.

Тому, задля консолідації зусиль з питань запобігання та припинення зазначених правопорушень у Рівненській обласній прокуратурі, в межах роботи міжвідомчої групи, проведено відповідні консультації між працівниками прокуратури, поліції, освіти, охорони здоров'я та служби у справах дітей.

Учасники зустрічі обговорили проблематику та узгодили додаткові заходи профілактики, а основне – виявлення протиправних діянь, від яких страждають, насамперед, діти. Окремо підняли тему попередження чергового поширення серед підлітків так званих «груп смерті», учасники яких скоюють самогубства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі депутатами ...
Наступна новина: У Рівненській області пів ...

КОМЕНТАРІ