У Рівненській області у Вараському районі вилучили майже 36 кг бурштину та позашляховик з перебитими номерами агрегатів

У Рівненській області у Вараському районі вилучили майже 36 кг бурштину та позашляховик з перебитими номерами агрегатів

08.11.23 12:17 0 155
Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування, придбання та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Так, у будинках та в господарствах 2 жителів Зарічненської громади Вараського району, які є фігурантами провадження, проведено санкціоновані обшуки.

В ході слідчих дій у них виявлено та вилучено 36 кг каміння бурштину різних фракцій, а також позашляховик «Toyota Land Cruiser Prado» з перебитими номерами агрегатів транспортного засобу. Орієнтовна вартість вилученого «сонячного каміння» - до 40 тис. доларів США.

Автівку поміщено на територію спеціального майданчика ГУНП в Рівненській області. Наразі вирішується питання про накладення арешту і на бурштин, і на позашляховик. Також призначено судову гемологічну експертизу каміння та комплексне дослідження транспортного засобу.

Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження ще й за фактом підробки номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу (ст. 290 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УКР ГУНП.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вихідних волонтери ...
Наступна новина: 6 преимуществ ...

КОМЕНТАРІ