Лікар гнатолог: хто це і що лікує?

Лікар гнатолог: хто це і що лікує?

08.11.23 11:27 0 344

У сучасній стоматології широко використовуються реконструктивні, реставраційні заходи. Для того, щоб під час лікування був отриманий оптимальний результат, необхідно оцінити взаємодію всіх структур і усунути всі наявні порушення. Гнатологія дозволяє поглянути на організм в цілому і відтворити єдину картину його функціонування. Якщо потрібен гнатолог Київ довіряє клініці Prioritet. Стоматологи-гнатологи здатні зробити підхід до лікування стоматологічних захворювань більш комплексним.

Коли потрібно відвідати гнатолога?

Гнатолог займається усуненням дисфункціональних порушень роботі зубощелепної системи. Важливо пам'ятати про те, що сфера діяльності гнатолога — це саме функціональні розлади. При наявності будь-яких порушень органічного походження потрібна допомога інших фахівців. Найбільш часто пацієнти гнатолога перенаправляються до стоматолога-хірурга.

Лікар-гнатолог лікує дисфункцію нижньощелепного суглоба, порушення оклюзії і бруксизм через які виникають больові відчуття в щелепі і м'язах обличчя. Спеціаліст застосовує комплексний підхід. Він не просто виконує вузьконаправлені дії з лікування карієсу, пульпіту або протезування. Гнатолог оцінює роботу зубощелепного апарату і організму в цілому. Його обов'язки:

  • готує до протезування та ортодонтичного лікування
  • коригує розташування щелеп
  • займається розслаблення жувальних м'язів
  • усуває мікротравми мовного апарату
  • відновлює жувальну і мовну функції
  • усуває асиметрію обличчя
  • готує до щелепно-лицьових операцій

Може гнатолог призначити хірургічне лікування?

Консультація гематолога починається з бесіди з пацієнтом, щоб побачити функціональні можливості СНЩС при розмові, коли суглоб рухається і з'ясувати, що відбувається з ним при пережовуванні їжі.

Далі фахівець проводить огляд ротової порожнини, щоб перевірити, як змикаються зуби, чи відповідає геометрія апарату пропорціям особи. Обов'язково звертає увагу на поставу, так як захворювання СНЩС можуть впливати на стан хребта так само, як і проблеми з опорно-руховим апаратом можуть провокувати розвиток патологічного стану щелеп.

Стоматолог-гнатолог може порекомендувати хірургічне лікування в тому випадку, якщо методи консервативної терапії безсилі. Оперативні втручання на СНЩС можуть бути представлені:

  • Пункцією
  • Резекцією змінених тканин
  • Коригуванням локалізації виростка і хрящового диска
  • У деяких випадках пацієнтам потрібно внутрішньосуглобової хірургічне втручання (наприклад, якщо в кістки або суглобі була виявлена пухлина, а також спостерігається руйнування кісткової тканини).

Лікар допоможе припинити наявну симптоматику, не дозволить перерости в патологічний стан, що вимагає серйозного, тривалого лікування або хірургічного втручання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 21)
Попередня новина: Текстиль від виробника
Наступна новина: На вихідних волонтери ...

КОМЕНТАРІ