На Рівненщині завдяки прокуратурі із власності громадян росії та білорусі вже вилучено більше 40 земельних ділянок

На Рівненщині завдяки прокуратурі із власності громадян росії та білорусі вже вилучено більше 40 земельних ділянок

15.11.23 08:07 0 171
Прокурори продовжують виявляти та через суд конфісковувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перейшли у спадок громадянам російської федерації та республіки білорусь і перебували у їх приватній власності.

Нагадаємо, за Законом України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями та особами без громадянства, підлягають відчуженню впродовж року. Інакше це є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації за рішенням суду та подальшого продажу на земельних торгах.

Так, з початку року органами прокуратури до судів області вже пред'явлено 36 позовів щодо 79 земельних ділянок загальною площею 75 га.

Наразі 18 таких позовних заяв окружних прокуратур на 32 земельні ділянки задоволено. А загалом, після втручання прокуратури, із власності громадян росії та білорусі вибуло 33,5 га українських земель сільськогосподарського призначення.

У період протистояння російській збройній агресії представницькі заходи прокурорів за цим напрямом набувають ще більшої актуальності, а тому перебувають на постійному контролі обласної прокуратури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ