Інспектори управління муніципальної інспекції проводять обстеження щодо дотримання Правил благоустрою у Тернопільській громаді

Інспектори управління муніципальної інспекції проводять обстеження щодо дотримання Правил благоустрою у Тернопільській громаді

22.11.23 14:18 11 135
Із настанням осінньо-зимового періоду, питання належного утримання міських територій вимагає особливої уваги. Інспекторами управління муніципальної інспекції посилено контроль щодо дотримання суб’єктами господарювання Правил благоустрою у Тернопільській міській територіальній громаді в частині готовності їх до прибирання.

Цими днями проводиться обстеження центральної частини міста та інших мікрорайонів на предмет дотримання Правил благоустрою.

Відповідно до розділу 6 п.10 Правил благоустрою міста Тернополя, період осінньо-зимового утримання встановлюється з 15 жовтня до 15 квітня.

Прибирання міських територій здійснюється два рази на добу: ранкове до 08:00 год та денне - з 14.00год далі за потреби (снігопад, ожеледиця, святкові дні, тощо).

Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території населених пунктів, зобов’язані:

- мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев’яні, мітли, кригоруби), достатній запас матеріалу для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів;

- прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату;

- негайно очищати дахи, карнизи та інші елементи будинків, споруд, будівель від снігу та бурульок із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо; огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах; вивозити сніг та бурульки, що зняті з дахів, карнизів та інших елементів будинків, споруд, будівель протягом доби;

Забороняється скидати сніг та сколений лід з тротуару на проїзну частину вулиці.

Забороняється сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

Власники приватних будинковолодінь до моменту укладання угоди зі спеціалізованою організацією на санітарне утримання прилеглої території в межах свого будинковолодіння (тротуар, зелену зону) прибирають її самостійно.

Балансоутримувач або підприємство, яке здійснює утримання тієї чи іншої території за договором, повинні завчасно заготовляти достатній запас матеріалу (пісок,шлак) для проведення заходів боротьби з ожеледицею.

Підприємства торгівлі, побутового обслуговування, ринки, власники кіосків та інших об'єктів дрібнороздрібної торгівлі, автозаправні станції, тощо зобов'язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд ( кіоски, намети, лотки, тощо) на віддалі 15м.

Прибирання і утримання зупинок громадського транспорту, санітарно-технічне утримання і очищення урн від відходів проводиться суб'єктом господарювання або балансоутримувачем згідно укладеної угоди.

В управління муніципальної інспекції нагадують, за порушення Правил благоустрою винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП.

У разі порушення вимог вищезазначених Правил, винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП, якою передбачено накладення штрафу на громадян від 340грн. до 1360грн. і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850грн. – 1700грн.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
CairLaeda - 22.11.23

И правда креатив...супер!

аватар країна
dnlmn - 22.11.23

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
WORK_PLACEMENT - 22.11.23

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)

аватар країна
LeMon678AL - 22.11.23

Статья не однозначная - нельзя бросаться в крайности.

аватар країна
amletmozgov - 22.11.23

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
jbright - 22.11.23

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
xannax666 - 22.11.23

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
gogi27 - 22.11.23

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
Brocatz - 22.11.23

После прочтения даже мне тема стала интересна.

аватар країна
g_7_7_a - 22.11.23

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт

аватар країна
Mur38 - 22.11.23

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.