У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості роботи щодо захисту бюджетних коштів

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості роботи щодо захисту бюджетних коштів

24.11.23 10:23 8 157
В умовах тривалого протистояння збройній агресії росії особливо гостро стоїть питання раціонального використання бюджетних коштів та прозоре проведення закупівель. Нині час, коли кожна зекономлена і правильно використана гривня – це внесок у перемогу над ворогом.

Саме тому, у межах роботи міжвідомчої робочої групи з питань запобігання, виявлення та припинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із розкраданням і нецільовим використанням бюджетних коштів, її учасники напрацювали алгоритм перевірки закупівель, які не відповідають вимогам та потребам воєнного стану.

Нині ж, в обласній прокуратурі провели консультації з усіма правоохоронними та контролюючими органами, аби обговорити перші напрацювання. Так, лише у другому півріччі цього року зареєстровано 31 кримінальне провадження за фактами службової недбалості, розтрати та неправомірного використання бюджетних коштів.

Приміром, Рівненською митницею встановлено 4 випадки значного завищення вартості предмету закупівлі на тендерних аукціонах. Йдеться, зокрема, про придбання кількох одиниць спецтехніки, за яку, ймовірно, переплатили майже 3,5 млн грн. Наразі цю інформацію перевіряють правоохоронці в межах зареєстрованих кримінальних проваджень.

Крім того, за цей же період до судів скеровано 50 позовів цієї ж категорії справ на майже 20 млн грн. Виявлені порушення як під час проведення ремонтів, так і у ході закупівель послуг за бюджетні кошти.

Окремо учасники засідання обговорили питання викриття порушень у сфері податкового та митного законодавства, зокрема – незаконне відшкодування ПДВ при експорті зерна та надр.

Такі обговорення в обласній прокуратурі дозволяють скоригувати організаційно-практичні заходи правоохоронних та інших структур, спрямовані на збереження грошей в бюджетах громад та у державній казні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Nuetonetochno - 24.11.23

Это — здорово!

аватар країна
executivechef0 - 24.11.23

После прочтения даже мне тема стала интересна.

аватар країна
otstoy - 24.11.23

отлично !!! Все супер!

аватар країна
Lannich - 24.11.23

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
andwerm9 - 24.11.23

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
t1m3d - 24.11.23

Видно, що автор намагається зробити свій сайт для простих людей, і мені кажеться, що це у нього непогано виходить.

аватар країна
turbak - 24.11.23

Чтож, статья интересная. Давайте подисскутируем…

аватар країна
Andantr - 24.11.23

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.