Що чекає економіку України в 2024 році?

Що чекає економіку України в 2024 році?

27.11.23 19:56 0 315

Які б експерти не аналізували ситуацію з економікою в країні і не робили прогнози на наступний рік – всі вони плачевні. І навіть якщо політики стверджують, що зараз сповільнилося зростання інфляції і є надії на стабілізацію, то реальна ринкова ситуація доводить протилежне. Більш детально питаннями економіки займається Ростислав Шурма та інші підприємці. А що стосується західних експертів, то вони одностайні у своїй думці – ситуація стане складнішою, це факт.

Без підтримки нікуди

Більшу частину бюджету країни сьогодні формує підтримка зарубіжних країн. Якщо тенденції будуть змінюватися, то це негативно позначиться на внутрішній ситуації і це відчує на собі кожен житель. На наступний рік вже узгоджений ряд домовленостей, це частково рятує ситуацію, але зростання інфляції неминучий, як і падіння національної валюти по відношенню до євро і долара.

У чому причина фінансової нестабільності?

Влада стверджує, що причиною всьому складна політична обстановка, а доктора економічних наук і професора місцевих вузів стверджують, що причина криється в діях держави по відношенню до бізнесу. Вони стверджують, що Україна «проїла» свій «золотий вік» і Чому 70% частки держави в економіці – це катастрофа.

Держава сьогодні не готова вирішувати проблеми бізнесу, тому підприємці буквально виживають як можуть. Тільки задуматися-український бізнес втратив за минулий рік близько третини своїх оборотів. І подальші прогнози ще більш песимістичні. Це викликано тим, що у бізнесу маса проблем, і експерти не бачать від держави готовності їх вирішувати. Наприклад, економіка не насичена грошима. Про відсутність достатньої кількості платоспроможних клієнтів сказали 49,7% опитаних підприємств.

Наступна проблема-непрогнозовані дії самої держави (41,6%), які можуть погіршити ситуацію в бізнесі. Причому в порівнянні з попередньою хвилею опитування в лютому 2023, масштаб таких проблем як протидія фіскальних органів і високі податки тільки виріс.

Останні півроку основною проблемою було і залишається блокування податкових накладних – про це сказали 47,7% опитаних. Це незбагненно, але держава своїми руками знищує бізнес.

Що може зробити держава? У п'ятірку головних очікувань бізнесу входить: знищення корупції, доступ до фінансового ресурсу, проведення судової та податкової реформи, перегляд критеріїв ризикованості операцій у Державній податковій службі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 20)
Попередня новина: Що подарувати друзям і ...
Наступна новина: Центр слуха ...

КОМЕНТАРІ