Правоохоронці викрили рівнянина,який планував збувати фальсифіковані цигарки та сурогат

Правоохоронці викрили рівнянина,який планував збувати фальсифіковані цигарки та сурогат

28.11.23 09:47 0 124
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю обласного центру повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту, а також транспортуванні з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, до ведення протиправного бізнесу причетний 44-річний рівнянин, якого у травні цього року вже засуджено за вчинення аналогічного злочину до 102 тис. грн штрафу. Проте, навіть після цього своїх намірів чоловік не змінив і на шлях виправлення не став.

Він, не будучи зареєстрованим як суб'єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, вже у червні-липні цього року придбав на ринку в Рівному майже 6,5 тис. пачок цигарок різних марок без будь-яких підтверджуючих документів, а також понад 300 літрів алкогольних напоїв для подальшого перепродажу. З Рівного підакцизні товари підозрюваний перевіз до Вараського району, де і планував їх реалізацію. Там же цигарки та алкоголь вилучили правоохоронці. Орієнтовна вартість цього товару перевищує 350 тис. грн. Наразі, згідно з рішенням суду, на вилучене майно накладено арешт.

Згідно з висновком експертизи незаконно виготовлені підакцизні товари не відповідають вимогам та стандартам, що затверджені і зареєстровані у встановленому законодавством порядку та нормативним документам, що діють в Україні.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На чотирьох вулицях у ...
Наступна новина: 22 одиниці спеціалізованої ...

КОМЕНТАРІ