У Тернополі на Театральному майдані вшанували пам'ять жертв Голодоморів

У Тернополі на Театральному майдані вшанували пам'ять жертв Голодоморів

28.11.23 08:42 0 162
Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років. З цієї нагоди у Тернополі відбулася традиційна Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті».

Жителі громади приєдналися до акції та запалили лампадки, виклавши їх у формі хреста на знак вшанування пам'яті закатованих голодом українців. Опісля священнослужителі відправили поминальну панахиду за усіма жертвами репресій тоталітарного режиму.

«Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної московської агресії. Україну атакує ворог, який не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Московські нелюди готували ще страшніший сценарій, ворог мав викрасти всі запаси українського зерна та знову заморити українців голодом, - відзначає міський голова Сергій Надал. - Новий голодомор не відбувся. Нас врятували Герої-сучасності, яких так бракувало у далекому 1932 році. Саме українські воїни стоять на сторожі того, щоб на столах українців завжди був хліб. Зігріваємо своїм теплом і підтримуємо Героїв, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Свічки пам’яті в українських оселях - символ вогню мільйонів українських сердець і вшанування закатованих голодом українців».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ