Що таке Фуцис і кому він потрібен?

Що таке Фуцис і кому він потрібен?

29.11.23 19:20 0 237

Основним компонентом Фуцису є флуконазол. Це активна речовина, яка бореться з багатьма видами грибкової інфекції, зокрема роду Candida, криптококів та ендемічних пліснявих грибів. Фуцис не належить до гормональних засобів і не є антибіотиком. На Liki.ua ви можете підібрати різні дози препарату в пігулках чи у формі гелю.

Фуцис і молочниця

Флуконазол, що є активною діючою речовиною Фуциса, ефективно лікує молочницю або гострий кандидоз різного типу. Це вагінальне захворювання, яке викликають грибкові бактерії. Тобто умовно це нормальна флора. Але за деяких умов (наприклад, зниження імунної системи) грибки починають дуже активно рости. Їхня кількість виходить за межі норми й провокує молочницю.

Зазвичай у дорослих людей грибок цього роду вражає слизову оболонку статевих органів. У підлітків і дітей, особливо тих, у кого слабка імунна система, також страждає слизова оболонка ротової порожнини.

У жінок молочницю або захворювання, яке викликає грибок Candida, називають вагінальним кандидозом. У чоловіків це називається кандидозним баланітом. Вживають цей засіб тоді, коли місцеві ліки не підходять. Проте деякі виробники також пропонують гель, що має локальну дію.

Фуцис та інші захворювання

Препарат лікує не лише грибкові інфекції статевих органів чи слизових оболонок. Медики його можуть призначати, як додаткову терапію у разі таких діагнозів:

  • криптококовий менінгіт, що небезпечний для людей з низьким імунітетом, ВІЛ тощо;
  • кокцидіоїдомікоз, що також уражає легені, суглоби, шкіру, оболонку мозку;
  • кандидоз слизових оболонок ротоглотки і стравоходу;
  • інвазивний кандидоз — грибок, що вражає різні системи органів;
  • дерматомікоз, що з’являється на стопах, шкірі, паховій ділянці тощо.

Іноді Фуцис назначають дерматологи як замісне лікування лишаю. Однак самолікування небезпечне для вашого здоровʼя. Тут варто системно проходити обстеження у лікаря та чітко слідувати рекомендаціям фахівців. 

Часто препарат вживають після терапії антибіотиками. Оскільки ті можуть стати причиною активації грибків. Проте одночасно з антибіотиками вживати засіб не варто.

Фуцис — безпечний протигрибковий засіб. Він допомагає позбутися свербежу та грибкових виділень на слизових оболонках. Але памʼятайте, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоровʼя. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 19)
Попередня новина: Професійне зростання та ...
Наступна новина: Чи корисний арахіс?

КОМЕНТАРІ