Колишнього рівнянина засуджено за дезертирство та державну зраду

Колишнього рівнянина засуджено за дезертирство та державну зраду

30.11.23 10:45 0 113
Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину колишнього рівнянина, якому інкримінували державну зраду та дезертирство (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Вироком Деснянського міського суду м. Києва його засуджено до 14 років позбавлення волі.

Прокурорами доведено, що уродженець Рівного ще у 2001 році склав присягу на вірність Українському народові та вступив на службу до Військово-морських сил ЗСУ в Севастополі. У 2013 році його призначено на посаду в штабі управління 28 дивізіону пошуково-рятувальних суден. А вже у травні наступного року, після окупації півострова, в порушення вимог директиви Міністра оборони України та начальника Генштабу, обвинувачений капітан-лейтенант не з'явився у визначені пункти прибуття. Натомість, слідством встановлено, що ще до того чоловік уклав контракт на проходження служби у військовій частині зс рф та оперативно отримав паспорт громадянина росії.

Моряк донині служить за контрактом у зс рф, таким чином сприяючи утриманню, посиленню та становленню окупаційної влади, і всупереч інтересам України, продовжуючи незаконні дії щодо окупації АР Крим.

Вирок набрав законної сили, але оскільки обвинувачений наразі перебуває на непідконтрольній Україні території – строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту його затримання.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підтримано петицію ...
Наступна новина: П’ять зенітно-пошукових ...

КОМЕНТАРІ