У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили додаткові механізми захисту дітей

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили додаткові механізми захисту дітей

30.11.23 11:17 0 145
В обласній прокуратурі на спільній нараді правоохоронних та державних органів обговорили стан протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно дітей, проблем при здійсненні досудового розслідування, а також захисту прав та інтересів постраждалих.

У заході взяли участь прокурори, правоохоронці, а також представники Рівненської обласної державної адміністрації.

За статистикою на Рівненщині прослідковується тенденція до різкого, майже втричі, збільшення потерпілих дітей від кримінальних правопорушень.

Приміром, з початку року на Рівненщині зареєстровано 24 злочини щодо статевої свободи та недоторканості дітей, проти 7 злочинів, виявлених у 2022 році.

Нині правоохоронні та інші державні уповноважені органи найчастіше стикаються з такими проявами насильства стосовно дітей, як сексуальне, домашнє, булінг, а також розповсюдженості набула така форма, як кібербулінг.

На жаль, здебільшого насильство носить латентний характер і вказана цифра не відображає реальної картини.

У ході наради її учасники розглянули особливості виявлення та захисту дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, обмінялися думками та пропозиціями щодо вжиття додаткових заходів профілактики та попередження протиправних діянь щодо неповнолітніх, а також механізм своєчасного встановлення фактів здійснення таких злочинів, в тому числі за допомогою педагогів, які щодня працюють з дітьми.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П’ять зенітно-пошукових ...
Наступна новина: Тернополянка Алла Кушнір ...

КОМЕНТАРІ