У Рівненській області прокуратура попередила вибуття 6 захисних укриттів з комунальної власності Костополя

У Рівненській області прокуратура попередила вибуття 6 захисних укриттів з комунальної власності Костополя

07.12.23 08:18 0 101
Господарський суд Рівненської області задоволив позов керівника Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костопільської міської ради, комунального підприємства та шести ОСББ Костополя і зобов'язав орган місцевого самоврядування вчинити дії щодо державної реєстрації права комунальної власності на 6 протирадіаційних укриттів місткістю 1820 осіб.

Прокурорами встановлено, що з балансу комунального підприємства Костопільської громади неправомірно списані захисні споруди цивільного захисту, розташовані в підвалах багатоквартирних житлових будинків. Такі приміщення вважаються обмежено обороноздатними і не підлягають відчуженню з комунальної власності у приватну.

Водночас, Костопільська міська рада право комунальної власності на протирадіаційні укриття не оформила, та й загалом – не вжила жодних заходів щодо визначення балансоутримувача вказаних захисних споруд. Це призвело до того, що укриття не приведені в належний технічний стан і не готові прихистити людей у разі повітряної тривоги.

Задля захисту мирного населення, збереження життя та здоров`я мешканців територіальної громади під час військової агресії, Здолбунівською окружною прокуратурою і було пред'явлено позов до господарського суду Рівненської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ювенальні прокурори ...
Наступна новина: В Тернополі розклад занять ...

КОМЕНТАРІ