Прокуратура повернула громаді Рівного протирадіаційне укриття у центрі міста

Прокуратура повернула громаді Рівного протирадіаційне укриття у центрі міста

14.12.23 08:04 0 99
Господарський суд Рівненської області задовольнив позовні вимоги керівника Рівненської окружної прокуратури та зобов'язав приватне товариство повернути у державну власність протирадіаційне укриття площею 85 кв.м та вартістю понад 2,5 млн гривень.

Прокурорами встановлено, що у 2001 році комітетом з приватизації Рівненської міської ради продано нежитлові приміщення загальною площею 202,2 кв.м по вул. Директорії, 5 в Рівному. До їх складу увійшов і підвал площею 85,5 кв.м.

Проте, це підвальне приміщення є протирадіаційним укриттям на 37 осіб, а відтак воно не підлягає приватизації, а має слугувати місцем для прихистку рівнян та гостей міста, котрі під час повітряної тривоги опиняться поряд.

Тому Рівненська окружна прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування цього договору в частині продажу підвального приміщення, та зобов'язання приватного товариства повернути територіальній громаді вказане майно.

Після набрання рішенням законної сили прокуратура контролюватиме хід його виконання, аби створити умови для безпечного перебування людей в укритті під час повітряної тривоги.

Загалом, з початку цього року завдяки принциповій позиції прокуратури державі повернуто вже 10 захисних споруд.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що робити якщо виграв ...
Наступна новина: В Тернополі розклад занять ...

КОМЕНТАРІ