Ювенальні прокурори провели просвітницькі заходи в 19 навчальних закладах Рівненщини

Ювенальні прокурори провели просвітницькі заходи в 19 навчальних закладах Рівненщини

14.12.23 10:26 0 124
В Україні закінчилась традиційна щорічна інформаційна кампанія «16 днів проти насильства». Її мета - привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання домашнього насильства, насильства щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

В межах цієї акції ювенальні прокурори, спільно з правоохоронцями, представниками судів, органів влади та місцевого самоврядування, провели просвітницькі заходи у 19 навчальних закладах Рівненщини.

Вони розповідали, зокрема, про те, що насильство – це не про повагу, любов і турботу. Пояснили школярам та студентам, що домашнє насильство – це не лише фізичні знущання, а ще й моральне приниження і, навіть, безпідставні фінансові обмеження.

Нагадали також, що повага та гідне ставлення – це базові потреби людини не лише вдома, а з за його межами, а тому неприпустимими є будь-які прояви булінгу в середовищі дітей та підлітків. Окремо також наголошували на актуальній для юнацтва проблемі кібербулінгу, коли потерпілий страждає від знущань у соцмережах.

Загалом, в межах інформаційної кампанії ювенальні прокурори поспілкувались із понад 1200 школярів та студентів Рівненщини.

Варто пам'ятати, що лише спільними зусиллями, прищеплюючи змалку повагу та культуру толерантності до інших, ми виховаємо покоління впевнених у собі і відповідальних українців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі ще один ...
Наступна новина: Тернопіль передав для ...

КОМЕНТАРІ