Рівненщина: на Сарненщині викрито групу незаконних бурштинокопачів,вилучено понад 100 кг «сонячного» каміння

Рівненщина: на Сарненщині викрито групу незаконних бурштинокопачів,вилучено понад 100 кг «сонячного» каміння

14.12.23 10:06 0 120
Сарненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконних дій з бурштином на території Сарненського району (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

В межах цього провадження на території Сарненського та Рівненського районів правоохоронцями проведено 17 обшуків у житлових, нежитлових приміщеннях та транспортних засобах осіб, які можуть бути причетними до вказаних правопорушень.

В ході досудового розслідування встановлено, що незаконне видобування бурштину проводили на території природо-заповідного фонду у Сарненському районі. Пізніше «сонячне» каміння ділки перевозили на територію Рівненського району для його подальшої реалізації.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 100 кг каміння бурштину-сирцю різних фракцій, засоби його видобування, а також телефони, чорнові записи та інші докази, які свідчать про причетність фігурантів провадження до незаконного промислу.

Наразі призначено гемологічну експертизу, а також вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Максимальна відповідальність за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачає позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для тернопільських ...
Наступна новина: В Тернополі ще один ...

КОМЕНТАРІ