У Тернополі вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Тернополі вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

16.12.23 09:06 0 123
14 грудня в Україні вшановують пам'ять учасників ліквідації жахливої техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС та моляться за полеглих у боротьбі з «мирним» атомом.

У парку Національного відродження, де встановлено меморіал «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань», відбувся мітинг-реквієм за загиблими ліквідаторами та покладання квітів до пам'ятного знаку.

«У далекому вже 1986 році Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями. Мужність та героїзм ліквідаторів, пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції врятували Землю від більшої ядерної катастрофи. Вони Перемогли у своїй війні, - відзначає міський голова Сергій Надал. - Подвиг ліквідаторів аварії назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі».

За активну життєву позицію, громадську й волонтерську діяльність, вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяками міського голови, цінними подарунками та Нагородними знаками відзначено членів Тернопільської обласної організації інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Внесено зміни до бюджету ...
Наступна новина: В Тернополі звернення ...

КОМЕНТАРІ