У Рівненській області прокуратура розпочала комплексні перевірки щодо додержання прав в’язнів

У Рівненській області прокуратура розпочала комплексні перевірки щодо додержання прав в’язнів

22.12.23 08:36 0 143
Додержання конституційних прав ув'язнених та засуджених в установах виконання покарань державної кримінально-виконавчої служби, розташованих на території Рівненської області, перебуває на постійному контролі органів обласної прокуратури.

На виконання вимог наказу Генерального прокурора, прокурорами спільно із спеціалістами в сфері санітарного і протипожежного законодавства, охорони та оплати праці, медичного забезпечення розпочато комплексні перевірки у діяльності установ виконання покарань, які розташовані на території регіону, а також Рівненського слідчого ізолятора.

Зокрема, заступник керівника обласної прокуратури перевірив стан усунення раніше виявлених порушень в діяльності слідчого ізолятора, здійснив обхід камерних приміщень та особистий прийом ув'язнених. Скарг від в'язнів не надходило.

Водночас, спеціалістами Держпроджспоживслужби виявлено окремі порушення вимог законодавства щодо умов тримання в'язнів, їх матеріально-побутового забезпечення.

Після завершення перевірок будуть вжиті відповідні заходи прокурорського реагування, з метою їх усунення та недопущення в майбутньому.

Всього в 2023 році органами обласної прокуратури внесено 57 вказівок про усунення порушень в діяльності виправних колоній, виправного центру та слідчого ізолятора. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 70 винних службових осіб даних установ.

З метою забезпечення дотримання конституційних прав в'язнів в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі, органи Рівненської обласної прокуратури і в подальшому будуть принципово реагувати на порушення вимог законодавства України та міжнародно-правових актів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14 медалей здобули ...
Наступна новина: В Тернополі ...

КОМЕНТАРІ