Підсумки роботи Вараської окружної прокуратури: 239 вироків,повернуті майно та укриття

Підсумки роботи Вараської окружної прокуратури: 239 вироків,повернуті майно та укриття

27.12.23 08:03 0 116
Упродовж 2023 року прокурори Вараської окружної прокуратури здійснювали процесуальне керівництво у 2629 кримінальних провадженнях. За цей час до суду скеровано 358 обвинувальних актів, з яких 16 у сфері корупції, 5 у земельній сфері, 1 у бюджетній сфері, 6 за фактами збуту наркотичних засобів, 13 за фактами вчинення незаконних рубок (перевезення) деревини та 19 щодо незаконного видобутку, придбання, зберігання, перевезення бурштину. Ухвалено 239 обвинувальних вироків.

Судами у 27 рішеннях застосовано спецконфіскацію та у 39 рішеннях конфіскацію на загальну суму 470 тис. гривень. За результатами вжитих заходів представницького характеру у комунальну власність повернуто майна на понад 400 млн. гривень.

Приміром, окружною прокуратурою до Володимирецького районного суду Рівненської області скеровано позовну заяву в інтересах держави в особі Регіонального відділення ФДМУ про витребування з незаконного володіння гідротехнічної споруди (дамби захисної) площею 49 715 кв. м, та вартістю майже 395 млн гривень, який розглянуто та задоволено в повному обсязі. Це рішення вже виконано.

Також, цьогоріч Вараською окружною прокуратурою на наркобізнесі викрито організовану групу. Її організував житель Вараша, долучивши свою співмешканку та ще одного знайомого – колишніх наркозалежних, які перебувають на замісній терапії. Учасники угруповання отримували метадон у медичних центрах Рівного та Києва, а в подальшому збували його «клієнтам» у Вараші та в обласному центрі. Слідством встановлено 8 епізодів незаконного збуту наркотичних речовин. Кримінальне провадження з обвинувальним актом вже скеровано до суду.

У зв'язку з повномасштабним вторгненням особливих зусиль прокурори докладали для повернення незаконно відчужених протирадіаційних укриттів. Так, прокуратурою встановлено, що у 2018 році сільська голова, через неналежне виконання своїх службових обов'язків, продала приміщення сільського клубу, у якому знаходилось протирадіаційне укриття. Відтак, згідно з законом, воно не підлягало приватизації. Спочатку суд першої інстанції, а тоді ще й Північно-західний апеляційний господарський суд визнано недійсним договір купівлі – продажу будівлі клубу в селі Сопачів та зобов'язав повернути протирадіаційне укриття на 200 осіб. Рішення вже виконано в повному обсязі. Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно службової особи органу місцевого самоврядування
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ