Підсумки роботи Дубенської окружної прокуратури: 536 вироків та 3 автівки на ЗСУ

Підсумки роботи Дубенської окружної прокуратури: 536 вироків та 3 автівки на ЗСУ

28.12.23 11:08 0 123
У 2023 році прокурори Дубенської окружної прокуратури здійснювали процесуальне керівництво у 2054 кримінальних провадженнях.

За цей час до суду скеровано 517 обвинувальних актів, ухвалено 536 вироків.

Зокрема, прокурором доведено вину чоловіка, який у травні 2020 року наніс знайомому ножем тяжкі тілесні ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Згідно вироку суду зловмисник проведе за гратами 11 років 8 місяців, Обвинувачений вирок оскаржував в апеляційному порядку, однак рішення суду залишено без змін, а апеляційні скарги обвинуваченого та захисника – без задоволення.

Також, вироком Дубенського міськрайонного суду цьогоріч засуджено псевдоволонтера, який отримав 3 автомобілі - «Ford Ranger», «SsangYong Kyron», «Land Rover FreeLander» у якості гуманітарної допомоги. Втім, замість того, аби передати позашляховики на ЗСУ – вирішив їх продати. Суд визнав чоловіка винним та засудив до 5 років ув'язнення із позбавленням права обіймати посади та займатись діяльністю, пов`язаною з обігом, використанням і розпорядженням гуманітарною допомогою строком на 2 роки. Вилучені автомобілі вже передано на потреби ЗСУ.

Крім того, впродовж 2023 року окружною прокуратурою пред'явлено 33 позовні заяви на майже 900 тис. грн, задоволено 36 позовів на 672 тис. грн, внесено 5 скарг на бездіяльність державних виконавців.

Приміром, за принципової позиції прокуратури навчальному закладу Дубенського району повернуто 160 га земель сільськогосподарського призначення, вартістю понад 20 млн. грн, які неправомірно та безоплатно було передано для використання одному з фермерських господарств.

Також, за цей період до державної власності повернуто земельних ділянок лісового фонду на 13 млн грн.

А згідно з вироками судів 30 особам призначено покарання у вигляді штрафів на майже 170 тис. грн, з них вже сплачено трохи більше 150 тис. грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трудовые законы и права ...
Наступна новина: У школах Тернополя ...

КОМЕНТАРІ