У Рівненській області суд задоволив позов прокуратури та повернув укриття з незаконного володіння

У Рівненській області суд задоволив позов прокуратури та повернув укриття з незаконного володіння

05.01.24 09:06 0 155
Судом задоволено позов керівника Здолбунівської окружної прокуратури, поданого в інтересах держави, в особі Фонду державного майна України, до одного з підприємців Рівненського району про витребування майна - протирадіаційного укриття у Корці площею 30 м.кв. та вартістю 670 тис. грн з чужого незаконного володіння.

Прокурорами встановлено, що Регіональним відділенням Фонду Державного майна України по Рівненській області у 1995 році затверджено перелік об'єктів обласної комунальної власності, по яких прийнято рішення з приватизації. Серед них - приміщення колишньої аптеки, у підвалі якого знаходилось протирадіаційне укриття.

Після запровадження воєнного стану, у серпні 2022 року, між підприємцем та товариством укладено договір купівлі-продажу будівлі аптеки разом з протирадіаційним укриттям.

Оскільки майно незаконно перейшло у приватну власність, окружна прокуратура звернулась до суду.

Прокуратура вкотре наголошує, що Законом України «Про приватизацію державного майна», який втратив чинність та Законом України «Про приватизацію державного та комунального майна» встановлено пряму заборону на приватизацію захисних споруд цивільного захисту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному судитимуть ...
Наступна новина: Різдвяні традиції: до ...

КОМЕНТАРІ