Для чого потрібні FPV окуляри та які переваги FPV керування дронами

Для чого потрібні FPV окуляри та які переваги FPV керування дронами

11.01.24 12:19 4 196

Сьогодні одним з найбільш захоплюючих способів керування дроном є режим FPV. Він повністю відрізняється від стандартного процесу керування дроном. Полягає FPV керування у тому, що пілот керує дроном, спостерігаючи за зображенням через FPV окуляри. Саме на них передається зображення з дрону. 

Як працює FPV дрон 

Принцип функціонування такого дрону досить простий. Сама модель дрону нічим технічно не відрізняється від інших моделей дронів, по типу Autel. Конфігурація вказаного апарату містить у собі наступні елементи:

  • дрон;
  • FPV-камеру;
  • відеопередавач.

Сигнал від FPV камери дрона передається по бездротовому відеозв’язку, безпосередньо на FPV-окуляри. Саме  в цих окулярах пілот дрону й бачить все зображення. 

Переваги використання FPV-окулярів

Серед основних переваг використання такої технології можна виділити наступні:

  • Цікавий досвід. Окуляри забезпечують пілоту ефект занурення у те, що відбувається на екрані FPV-камери дрону. Це зовсім інші відчуття!
  • Повний контроль за дроном. Завдяки технології First Person View, процес контролю за пристроєм стає більш повним. У пілота з'являється відчуття глибини польоту, що допомагає орієнтуватися йому навіть в той час, коли дрон пролітає в  обмеженому просторі та з великою кількістю перешкод. 
  • Покращена якість відео. FPV-окуляри гарантують пілоту та користувачу дрону покращену якість відео, у більшій роздільній здатності. 

Варто пам'ятати, що FPV-польоти це особлива категорія управління дронами. Для того, щоб освоїти цей вид керування дроном, потрібна спеціальна підготовка. 

Який дрон обрати для навчання 

Новачкам рекомендовано обирати дрон, який буде максимально невибагливим у ремонті. Особливо важливою є можлива заміна пропелеру, двигуна. 

Наступним важливим моментом будуть габарити дрона. Чим меншими вони будуть, тим простіше буде відбуватися процес FPV керування таким апаратом. 

Також при виборі дрону для тренування FPV польотів треба звернути увагу на простоту його підзарядки. За цей момент відповідає зарядна станція дрона. Цей пристрій, необхідний для зарядки батарей дрона. У такій станції можна заряджати одну або відразу декілька батарей одночасно.

Слід звернути увагу, що зарядна станція може бути вбудованою в дрон, або бути окремим пристроєм. Якщо зарядна станція вбудована, відповідно вага та габарити такого дрону будуть більшими. 

Оптимальним рішенням буде окремо придбати невеликий дрон, а для зарядки його батарей вже замовити зарядну станцію. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 13)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ezh_zhee - 11.01.24

И правда креатив...супер!

аватар країна
a_krup - 11.01.24

Вы Преувеличиваете.

аватар країна
AveMensa - 11.01.24

Класс! Афтару респект!

аватар країна
Rushhh - 11.01.24

Действительно интересная тема.