У Рівному судитимуть злочинне угруповання,яке торгувало сурогатом

У Рівному судитимуть злочинне угруповання,яке торгувало сурогатом

12.01.24 10:32 0 133
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 3 рівнян, які у складі організованого угруповання займались незаконним придбанням, зберіганням та транспортуванням з метою збуту, а також збутом неправомірно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протиправний бізнес, з метою швидкої наживи, у травні 2023 року організував 40-річний житель обласного центру. До своєї діяльності він долучив двох друзів. Учасники угруповання купували гуртовими партіями алкоголь без жодних документів, зберігали його в гаражах різних автомобільних кооперативів на території Рівного, а потім збували клієнтам сурогат вже у менших об'ємах. В злочинній групі був чіткий розподіл обов'язків, діяли правила конспірації та кодові назви алкогольних напоїв.

З травня по вересень 2023 року учасники угруповання незаконно придбали, перевезли та зберігали з метою збуту майже 1,3 тонни сурогату у бочках, картонних ящиках з пакетами типу «Bag-in-box» та інших ємностях. Частину товару ділки встигли збути. Згідно з висновками експертизи цей алкоголь не відповідає вимогам до якості продукції діючого стандарту України.

Під час слідства судом накладено арешт на вилучені спирт та алкогольні напої, а також на 3 автомобілі, які учасники групи використовували у своїй злочинній діяльності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБУ в області та УСР в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цієї ночі на ...
Наступна новина: 28 снігоочисних машин цієї ...

КОМЕНТАРІ