Фейкові новини: деякі ЗМІ поширюють чергову брехню про закупівлю спальних мішків

Фейкові новини: деякі ЗМІ поширюють чергову брехню про закупівлю спальних мішків

12.01.24 08:39 0 97
Чергова порція брехливої та недостовірної інформації проти Тернопільської міської ради з’явилася у деяких інтернет-виданнях щодо придбання спальних мішків, які призначалися для пунктів масового проживання. Дані публікації свідчать про некомпетентність даних журналістів та спрямовані на дискредитацію діяльності міської ради, вводить в оману читачів і маніпулює їх свідомістю.

Спальні мішки виготовлені та поставлені

Тернопільська міська рада у 2022 році уклала договори на придбання спальних мішків, які передбачені для використання на випадок тривалих блекаутів у місті та для проживання тернополян у пунктах масового проживання. Договір був укладений з огляду на запровадження воєнного стану та необхідності оперативного реагування на критичну ситуацію, що виникала у зв’язку з обстрілами енергетичної інфраструктури та тривалою відсутністю електроенергії. Договір на придбання мішків був укладений, враховуючи постанову Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2022 №1178.

Спальні мішки були виготовлені, вчасно поставлені, вони є у наявності та готові до використання за своїм призначенням. Окрім того, представники Державної фінансової інспекції України провели повну інвентаризацію даних спальних мішків у місцях їх зберігання та підтвердили їх наявність.

Відтак, будь-яка думка про заподіяння шкоди бюджету – безпідставна та абсурдна.

Спальні мішки мають сертифікати відповідності нормам і вимогам щодо якості

На виготовлені спальні мішки є висновки про відповідність вимогам і нормам, видані Державним підприємством «Львівстандартметрологія», Державним підприємством «Одесастандартметрологія», Державним підприємством «Укрметртестстандарт». Дані висновки є чинними та не спростовані. Також наявні офіційні висновки Державної санітарно-епідеміологічної експертизи, протоколи державної санітарно-епідеміологічної експертизи, проведеної НДІ екології та токсикології ім.Л.І.Медведя. на усі комплектуючи з яких відбулося пошиття спальних мішків.

Касації ще не було

Щодо розгляду вимог в суді відзначаємо, що 12.12.2023 Верховний суд відкрив касаційне провадження за касаційною скаргою Тернопільської міської ради на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду та витребував матеріали адміністративної справи з Тернопільського окружного адміністративного суду. Окрім того, до Верховного суду надійшла також касаційна скарга постачальника - ТОВ «ФАСТ ФЕКТОРИ» на дану постанову.

Станом на сьогоднішній день немає жодної позиції Верховного суду з приводу розгляду касаційних скарг. Тож розгляд справи ще триває.

Тернопільська міська рада працює у правовому полі, реагуючи на виклики, пов’язані з воєнним станом та іншими критичними ситуаціями. Відтак, звертаємося до тих «журналістів», хто публікує інформацію у інтернет-виданнях, не поширювати брехливу інформацію та спростувати поширену інформацію.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному судитимуть ...
Наступна новина: Затверджено перелік ...

КОМЕНТАРІ