Топ-5 найкращих продуктів для перекусу

Топ-5 найкращих продуктів для перекусу

15.01.24 17:02 0 442

Збалансований раціон потрібен не лише тим, хто прагне схуднути, а й усім, хто хоче зберегти здоров’я. Правильне харчування передбачає 5–6 прийомів їжі, з яких 3 — основні, а решта — перекуси. Проте важливо не лише те, як ви їсте, а й що саме. Потрібно дотримуватися норми калорій і балансу білків, жирів, вуглеводів. При цьому перекуси не менш важливі, ніж повноцінні сніданки, обіди та вечері. Але їм часто приділяють менше уваги, вважаючи, що незначна кількість їжі, вживана на ходу, ні на що не впливає. Це не так, позаяк найчастіше саме перекуси відкладаються зайвими кілограмами на талії. Щоб цього не сталося, потрібно свідомо вибирати їжу.

Протеїнові батончики

Такі продукти корисні та зручні для тих, хто працює, займається спортом або багато рухається впродовж дня. Смачні та поживні батончики Фізі з натуральних складових:

  1. швидко відновлюють сили;
  2. дають заряд енергії;
  3. поповнюють запаси білка.

Вони такі ж смачні, як звичайні солодощі, але не містять цукру, глютену та трансжирів. При цьому протеїнові батончики компактні, їх зручно носити з собою та вживати на ходу.

 

Суміш горіхів

Це природні антиоксиданти, що містять велику кількість омега-3, вітаміну Е, магнію, заліза, фосфору та інших поживних речовин. Щоденне вживання горіхів допоможе:

  1. тримати в нормі гемоглобін;
  2. покращити стан шкіри, волосся та нігтів;
  3. запобігти серцево-судинним захворюванням та депресії.

Горіхи досить калорійні, тому для насичення достатньо всього декількох штук. Найкориснішими вважають волоські горіхи, мигдаль і фундук. Для підвищення користі можна вживати їхню суміш.

Фрукти та овочі

Про користь свіжих фруктів та овочів відомо з дитинства. Це природне джерело вітамінів і мінералів. Але діють вони на організм по-різному, залежно від кольору:

  1. червоні та зелені — містять речовини, що запобігають виникненню пухлин;
  2. оранжеві та жовті — мають у складі вітамін С та каротиноїди, корисні для очей;
  3. сині — мають антибактеріальні властивості.

Вибирати овочі та фрукти можна за смаком та потребами, бо всі вони корисні для організму.

Молочні продукти

Кисломолочний сир, кефір або йогурт є відомими джерелами білка та кальцію. Окрім цього, вони містять багато корисних мікроелементів. Але головне — це вміст лактобактерій, які нормалізують мікрофлору кишківника, покращують травлення. Для користі бажано вибирати на перекус натуральні молочні продукти низької жирності, без цукру та штучних добавок.

Злакові хлібці

Дієтичні продукти здатні замінити звичайний хліб, завдяки простому та корисному складу. Вони низькокалорійні, містять багато клітковини та корисних вуглеводів. Тому нормалізують рівень холестерину, покращують травлення. Під час жування тверді частинки також сприяють видаленню зубного нальоту. Це лише найпопулярніші варіанти перекусів. Багато смачних, корисних і недорогих продуктів можна знайти на maudau.com.ua. Це допоможе у формуванні правильних звичок у харчуванні без надмірних витрат.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 71)

КОМЕНТАРІ